Wat is beter voor het milieu, je verwarming 's nachts laag of uit zetten?

Ik zet 's nachts altijd mijn verwarming op 14 graden. Maar als ik hem dan 's ochtends weer aanzet, gaat hij flink loeien om mijn huis weer op 19 graden te krijgen. Nu vroeg ik me af, is het energiezuiniger om 's nachts de temperatuur op zo'n 17 graden te houden, dat hij 's ochtends minder hoeft op te warmen?
Oftewel: wat kost meer? Een nacht branden op een laag pitje, of een huis flink opwarmen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste goede HR ketels kunnen ook zonder loeien de temperatuur langzaam opwarmen. Ik heb een nieuwe Remeha Calenta ketel en 's nachts staat de thermostaat op 15 graden. Als het programma om 9 uur in de ochtend op 20 graden staat gaat de ketel eerder aan en warmt het huis stapsgewijs op. Als je niet zo'n functie hebt, maar wel een programma kunt instellen kan je zorgen dat het vanaf 6 uur bijvoorbeeld 17 graden wordt, vanaf 7 uur 18 graden en vanaf 8 uur 20 graden of zoiets. Dan wordt het ook geleidelijk warmer. Ik ben van mening dat als je het 's nachts niet te koud hebt elke graad minder gewoon scheelt. 14 - 16 graden is een goede basistemperatuur. Toegevoegd na 3 minuten: Over het algemeen wordt aangeraden om de temperatuur in het hele huis niet onder de 10 graden te brengen. Bijgaand een link naar het advies van Verenging Eigen Huis.

Bronnen:
http://www.eigenhuis.nl/energie/energie-be...

te laag zetten snachts is niet goed. mij is altijd verteld dat 5 graden lager dan overdag het beste is. heb je hem overdag op 21 zet je hem savonds op 16.

op 16 graad is prima kost minder ellende en gas dan uitzetten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100