Wat zijn de gebruikte eenheden bij de zonneradiantiemetingen van KMI?

Op http://www.kmi.be/meteo/view/nl/13981452-NASA+gebruikt+KMI+metingen+van+de+zonne%C3%AFrradiantie.html gebruikt het KMI bepaalde metingen vanuit 6 satellieten die nu gebruikt worden door de NASA door het uitvallen van hun meetapparatuur.

Wat zijn de daar gebruikte eenheden?

Vooral Watt per meter tot de macht -2 intrigeert mij (wellicht instraling per vierkante meter?) en nergens vind ik de eenheid op de Y-as van de eerste grafiek (van 1360 tot 1366, maar wellicht is dit in dezelfde eenheid)?

Weet jij het antwoord?

/2500

W / m2 geeft een energie per tijdseenheid per oppervlakte aan. W = J/s Zo weet je wat er per seconden / minuut / uur aan energie binnenkomt. Per oppervlakte is belangrijk om te weten hoe een rivier, land, zee e.d. verwarmd wordt. "Deze energie wordt in de atmosfeer en de oceanen van de Aarde herverdeeld en vormt zo de energiebron van alle weer- en klimaatfenomenen." Op deze manier kan men dus gaan simuleren wat bepaalde processen gaan doen. Het lijkt me dat dit gebruikt wordt om betere weermodellen ivm voorspelling e.d. te kunnen maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100