Hoe komt het dat 13 graden in januari warm voelt en in juli koud buiten? In huis voelt 13 graden nog kouder, hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

In januari loop je met winterkleding en een winterjas buiten en dan voelt 13 graden buiten warm aan. In juli voelt 13 graden koud aan omdat je dan dus niet met je winterlaarzen, een trui en een winterjas buiten loopt en dikke sokken of een maillot maar in je zomerschoenen, je dunne broek, sneakersokken een shirt en je zomerjas. In huis voelt 13 graden koud aan omdat je dan ook niet met je winterschoenen en winterjas door het huis loopt maar op je sokken, met een dunne trui achter je computer zit. Toegevoegd na 2 minuten: In januari DENKT je hoofd aan kou en kleed je je tegen de kou en dan is 13 graden lekker warm. In juli DENKT je hoofd aan warmte, kleed je je koeler en dan voelt 13 graden als koud aan. In huis ben je gewend aan kamertemperatuur (rond de 20 graden) en daar kleed je je ook op maar als je op visite gaat bij iemand die 13 graden ook wel lekker vindt dan ben je daar niet op voorbereid en heb je je daar niet tegen gekleed en dan voelt dat heel koud aan.

Onze hersenen zijn gewend aan het koud hebben in de winter, en het is meestal geen 13 graden celsius in januari. In mei en juni zou je verwachten dat het 25-33 graden zou zijn, en heb je het dus koud. Als je binnen bent heb je geen jas aan (neem ik aan), dus dan is het altijd wat kouder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100