Waarom zijn er zoveel koeien terwijl er maar zo weinig stieren zijn?

Is dit omdat de koeien alleen geschikt zijn om te grazen, omdat stieren te agressief zijn? Hopelijk weet iemand het antwoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een koe geeft melk en produceert jonkies, en later ook vlees. Een stier kan allen bevruchten, en is verder niet zo heel nuttig. Er is meer vraag naar melk, en 1 stier kan zeer veel koeien bevruchten (zeker met inseminatie). Dan heb je er niet veel nodig, kwestie van vraag en aanbod.

er worden ongeveer net zo veel koeien als stieren geboren, de meeste stieren worden gebruikt voor het vlees en worden naar 1 a 2 jaar geslacht, de koeien leven langer (wel 15 jaar) en worden veel gebruikt voor melk productie

Een goeie boer laat zijn koeien insemineren met sperma van een stier van het KI-station. KI staat voor kunstmatige inseminatie. En er zijn maar weinig van die stieren omdat één shot sperma voor honderden koeien wordt gebruikt. Dat betekent dat een boer zijn stierkalfjes verkoopt om geslacht te worden of dat ze in een stal vetgemest worden. Dan zijn ze ongeveer 1 jaar. En een koe wordt gemiddeld veel ouder. Daarom zie je ze zo weinig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100