Buitenspiegel van de auto vernield,is dit op een of andere manier op de verzekering te verhalen.?

Auto is gewoon wa verzekerd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat is niet te verhalen. Hiervoor moet je de dader weten. De WA verzekert schade die jij veroorzaakt aan andere auto's. Toegevoegd na 3 minuten: Er is ook nog een waarborgfonds voor schade waarbij de dader onbekend is. Het moet dan wel duidelijk zijn dat de schade door een motorvoertuig is ontstaan en niet door vandalisme. Voor een schade aan de spiegel denk ik niet dat je hiervoor in aanmerking komt. Meer info in bijgaande link. Toegevoegd na 9 minuten: Wat zijn de spelregels voor het waarborgfonds? Regel 1 De schade moet veroorzaakt zijn door een ander motorrijtuig, schade door vandalisme wordt niet vergoed. Regel2 Je hebt een getuige nodig en niet zo maar een. De getuige moet of gezien hebben dat iemand tegen je voertuig heeft aangezeten en dit schriftelijke willen verklaren of de getuige moet gezien hebben dat je de auto opbeschadigd had neergezet en dat je in de tussentijd niet weg geweest bent met het voertuig En erbij geweest zijn toen je voor de eerste keer de schade hebt ontdekt. Dit luistert dus nauw, zonder getuige geen geld. Regel3 Wanneer er geen bekende dader is zal er politieaangifte gedaan moeten worden. De politie ziet hier natuurlijk niet op te wachten. Met een aantal politiekorpsen zijn afspraken gemaakt om deze procedure eenvoudiger te Maken. Bovenstaande info komt van de site 112 schade

Bronnen:
http://auto-en-vervoer.infonu.nl/auto/2891...
http://www.112schade.nl/
http://www.112schade.nl/formulieren/waarbo...

Waneer je een getuige hebt die het gezien heeft, zou je het via het Waarborgfonds kunnen proberen. Let wel, Waarborgfonds vergoed alleen als de schade door een motorvoertuig is toegebracht.

De WA verzekering dekt deze schade niet. Of je beroep kunt doen op het waarborgfonds is nog maar zeer de vraag, zoals de heren voor me hebben uitgelegd. Belangrijk is in elk geval dat u aangifte doet van vernielingen, dan wel doorrijden na een aanrijding, afhankelijk van waar de schade door is veroorzaakt. Politieonderzoek naar aanleiding van de aangifte zou best een dader kunnen opleveren, waarop u uw schade dan vervolgens kan verhalen. Dit kan door of u te voegen in het strafproces of door hem civiel aansprakelijk te stellen. Bij vandalisme is het vaak zou, dat meteen een hele reeks auto's worden vernield, soms in vele straten. Zou best kunnen dat er zelfs al een dader is aangehouden. Reden te meer dus, om in elk geval aangifte te gaan doen.

Aangifte doen, informeer naar getuigen EN repareer direct je spiegel. Is alleen het glas stuk, dan zijn er op maat knipbare , zelfklevende spiegels (betere autoshop ) die de klus aanmerkelijk vereenvoudigen. Deze spiegels zijn best goed. Is ook de behuizing stuk, kijk dan op de sloop (Stiba) , marktplaats (daar staan ook goedkope leveranciers op), het vervangen van de behuizing is bij een niet elektrische spiegel eenvoudig, een boete is vervelender en geeft alleen maar extra kosten en frustratie. Maak voor de aangifte foto's, in het ongunstigste geval kan de politie waarbij je aangifte doet een bon uitschrijven als je wegrijdt , omdat dat bij de linker spiegel verboden is, dat zullen ze niet snel doen maar het is nu wel maandagmorgen, ook voor agenten.... Verlies dus bij het vergoed krijgen van de schade , de kans op schade door het probleem niet uit het oog! Spiegels zijn immers essentiele voorzieningen en een ongeluk komt zelden alleen. Toegevoegd na 8 minuten: De andere antwoorden geven goed info over aard en procedure van het waarborgfonds. Niet geschoten is altijd mis. Wees VOLKOMEN eerlijk, als je op onwaarheid betrapt wordt heb je er minstens een lastig probleem bij. (Valse verklaring, valse aangifte, poging tot verzekeringsfraude......) Je komt dan op een lijst en hoeft daar nooit meer te claimen, al kun je in een volgend geval waterdicht bewijzen. De politie zal begrip hebben voor een noodreparatie. Is er wat tijd tussen voorval en melding verstreken, bespaar je dan de moeite, ik meen dat binnen 48 uur na detectie geclaimd moet worden bij het waarborgfonds. Ook zit je met de hoogte van de schade, die kan wel eens te laag zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100