Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mag je jaarlijks op dyslexie beoordeeld worden op je werk?

Ik heb een onvoldoende gekregen tijdens mijn beoordeling voor Nederlands taalgebruik in mijn mails. Tja voor mij logisch want ben dyslect. Is het toegestaan dan je leidinggevenden je hier ieder jaar een onvoldoende voor geeft en zegt dat dit verbeterd moet worden? Ik ben overigens 50 dus zal niet echt veel beter worden...

3 maanden geleden
in: Wetgeving
733
TurfGraver
3 maanden geleden
Als het een beoordelingscriteria is, ja.
TurfGraver
3 maanden geleden
Tip. Gebruik iets als word (met spellingscontrole) om je mails op te stellen.
DiLa
3 maanden geleden
helaas is niet alles opgelost met spellingscontrole
tinus1969
3 maanden geleden
Wat zijn de consequenties van die ‘onvoldoende’?
DiLa
3 maanden geleden
lagere score onderaan de streep
Cryofiel
3 maanden geleden
Wat zijn de consequenties van die lagere score?
Amadea
3 maanden geleden
Vreemd. Dus als in dat bedrijf een slechthorende of slechtziende zou werken dan wordt die persoon slechter beoordeeld dan horende en ziende collega's omdat dingen niet gehoord of gezien zijn? Ook al doet die persoon het werk net zo goed (of misschien zelfs beter)? Het lijkt mij normaal om mensen met een bepaalde handicap daar niet op te beoordelen! Handicap mag geen beoordelingscriterium zijn.
TurfGraver
3 maanden geleden
@Amadea, niet iedereen met een 'handicap' is even geschikt voor elk functie. Als ze hun werk net zo goed doen zal beoordeling ook niet minder zijn.
Ikhebgeenidee
3 maanden geleden
Als je werkgever verwacht dat het verbetert, wat biedt de werkgever aan om daarin te ondersteunen? Het is tenslotte in het belang/ op verzoek van werkgever.
LeonardN
3 maanden geleden
Naast spellingscontrole is het gebruik van ChatGPT nog een optie. Die is vrij goed in het schrijven van grammaticaal kloppende zinnen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Ja dat mag.

Je wordt niet op je dyslexie beoordeeld, je wordt op je Nederlands taalgebruik beoordeeld, en ja dat mag. Dat je dyslexie zou hebben is niet echt relevant. Iemand die jouw e-mail leest en jouw bedrijf wellicht als minder professioneel bestempelt weet dat immers ook niet.

En jouw werkgever heeft daar natuurlijk nog wel steeds dezelfde negatieve druk onder. In principe zou deze nu aan het overwegen kunnen zijn om OF jou daarom te ontslaan(icm met andere factoren) OF steeds iemand jouw e-mails na te laten lezen, wat voor meer kosten zorgt. Een lagere beoordeling (die daarom wellicht leidt tot het overwegen van niet of minder laten stijgen salaris) is dus terecht.
(Lees meer...)
LeonardN
3 maanden geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding