Dien je altijd beschikbaar te zijn voor je werkgever buiten werktijden via Whatsapp?

Dien je altijd beschikbaar te zijn voor je werkgever buiten werktijden via Whatsapp? De werkgever wil vaak niet bellen en appt, maar ik lees dat vaak pas later als ik bijvoorbeeld onderweg ben of vrij heb. Ben ik verplicht om toch Whatsapp altijd in de gaten te houden of moet hij rekening houden met het verzoek bij dringende zaken te bellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je werkgever weet zelf ook, dat berichten vaak niet onmiddellijk worden gelezen en dat hij bij dringende zaken moet bellen. En als dit een keer fout zou lopen dan kun je hem nog eens daarop wijzen. Voorlopig zou ik niets doen als ik jou was. Je hoeft je WhatsApp niet voortdurend in de gaten te houden. En je bent voor je werkgever beschikbaar omdat je je telefoon niet hebt uit staan.

Nee. In principe hoef je buiten werktijdtijd niet beschikbaar te zijn, tenzij dit is afgesproken. Bij dat ‘afspreken’ zit nog een addertje onder het gras: als je tot nu toe buiten werktijden reageerde op berichten, zou je van een gewoonte kunnen spreken. Daar kun je niet zomaar van afwijken. Art. 6:248 lid 1 BW: “Een overeenkomst heeft niet alleen de door partijen overeengekomen rechtsgevolgen, maar ook die welke, naar de aard van de overeenkomst, uit de wet, de gewoonte of de eisen van redelijkheid en billijkheid voortvloeien.”

Toegevoegd op 16 September 2021 08:31: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100