Rijden zonder rijbewijs, scooter in beslag genomen. Wat kan ik voor straf verwachten?

Mijn scooter is na meerdere waarschuwingen en aanhouding voor rijden zonder in bezit te zijn van een geldig rijbewijs AM in beslag genomen. Het OM gaat nu een beslissing maken wat er met dit voertuig gaat gebeuren (teruggave,verkoop of vernietiging)
Nu is mijn probleem ( en ja dat is mijn eigen verantwoordelijkheid) dat ik in het verleden ook meerder malen ben gewaarschuwd en beboet voor rijden zonder geldig rijbewijs B dus auto.
Kan het OM nu ook gaan besluiten om mij te gaan vervolgen of gaan ze nu alleen een beslissing nemen over het voertuig, ik heb namelijk tot op heden nog geen boete binnen gekregen voor het besturen van voertuig zonder in bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Weet jij het antwoord?

/2500

Voertuig in beslag nemen vindt pas plaats na minstens 3 keer betraptvte zijn opbrijden zonder rijbewijs. Bij een derde keer kiest de officier ervover het algemeen voor om geen transactievoorstel te doen, maar voor eenndagvaarding te gaan. U moet u dan verantwoorden voor de rechter. De officier kan onvoorwaadelijke gevangenisstraf eisen bij een derde overtreding. Niet voor de poes dus allemaal. Tzt zal u wel post ontvangen schat ik zo in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100