Welke bont soorten mage je vrij van buiten europa importeren?

Mede door de duurzaamheid en dat het tijdloos is, hebben mijn man en ik besloten om bont te gaan dragen.
Ik was snel klaar heb een dikke maand geleden een mooie bontjas gekocht in Italy, waar nog veel bont winkels zijn. Echter een mooie bontjas voor mannen is niet te vinden in Europa, na lang zoeken hebben wij een mooie coyote bontjas gevonden op internet, maar die moeten wij invoeren. Daarom mijn vraag is coyote bont vrij in te voeren of staat het verboden ( sommige bontsoorten mag je niet invoeren heb ik begrepen )

Weet jij het antwoord?

/2500

In Europa is er sinds 2008 alleen een importverbod op bont van honden en katten. Als het aan de publieke opinie lag, zou dit verbod voor alle bontsoorten gelden. Dus goed nieuws! Je mag coyotebont importeren. Coyotes worden niet gefokt. Het bont is altijd afkomstig van wilde coyotes die gevangen worden met behulp van wildklemmen. Zodra een dier in de klem trapt, kan het dier niet meer ontkomen. Totaal in paniek door de pijn en angst probeert hij dat meestal toch. Als het lukt los te komen, verliest het dier soms een poot en slaat zwaar verminkt op de vlucht. Het kan wel drie dagen duren totdat de jager terugkeert om de wildklem te controleren. Als er een coyote in zit slaat, schopt of schiet hij hem dood om zo de vacht zo min mogelijk te beschadigen. Een dier kan hier dus dagenlang in vast zitten met zijn poot, kaak of nek. Regelmatig knagen de gevangen dieren hun poot door om te ontsnappen. Daarnaast kunnen er ook andere dieren per ongeluk in een wildklem stappen. Per coyote vallen er dus nog eens één tot vier onbedoelde slachtoffers. Voor één bontjas zijn 10-15 coyotes nodig. Veel plezier ermee. . Duurzaamheid De verwerking van echt bont is zeer milieubelastend. Het verkrijgen en verwerken van bont gebeurt met agressieve chemicaliën en verfstoffen. De chemicaliën die nodig zijn voor het prepareren van bont zijn niet alleen milieuvervuilend maar kunnen ook schadelijk zijn voor de volksgezondheid. Echt bont is dus niet duurzaam, maar wel duurzamer dan nepbont. ______ Ook huisdieren zoals honden en katten en bedreigde diersoorten trappen in coyoteklemmen en worden gedood: https://thefurbearers.com/trapping-and-wildlife/trapping-incidents

Toegevoegd op 22 november 2019 15:12: tekst
Bronnen:
https://veganchallenge.nl/elise-legt-bonti...
https://latinamericanpost.com/24573-do-you...
https://www.bontvoordieren.nl/bontvrij/kli...

Het Coyote Bomberjack kan je gewoon bestellen bij Etsy welke ook in Nederland is gevestigd. Kost € 850,- excl verzendkosten. De foto die jij plaatst is ook van het model van Etsy, dus je weet het wel. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om import.

Toegevoegd op 22 november 2019 22:00: tekst
Bronnen:
https://www.etsy.com/listing/251588413/coy...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100