Is een website over het nazisme / nazi Duitsland maken strafbaar?

Een klant wilt graag een website maken met informatie over het nazisme en nazi Duitsland. We krijgen meerdere vragen / opmerking of dit strafbaar is in Nederland. Ik kan verder niks vinden, maar het lijkt me niet dat dit strafbaar is. Ik zou hier graag wat duidelijkheid over willen krijgen.

Toegevoegd op 11 oktober 2018 11:21: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Het actief propageren van het nazi-gedachtengoed is strafbaar. Maar objectief informatie geven over nazisme niet. Dat doet Wikipedia ook. Discriminatie wordt verboden door artikel 1 van de Nederlandse Grondwet. Ten tweede het aanzetten tot geweld of discriminatie tegen een bepaald ras. Dit is strafbaar gesteld in artikel 137d van het Wetboek van Strafrecht. Dit alles kan echter botsen met de vrijheid van meningsuiting, conform artikel 7 van de Nederlandse Grondwet en nog explicieter in artikel 10 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Toegevoegd op 11 oktober 2018 11:32: bron
Bronnen:
https://politiek.tpo.nl/2013/12/01/racisme...
https://www.nieuwsblad.be/cnt/if19hj1h
https://www.bnr.nl/nieuws/juridisch/103104...

In zijn algemeenheid is dit niet strafbaar. In Duitsland wordt op de basisschool het nazisme uitgebreid en indringend behandeld. Dit om kinderen bekend te maken met de zwarte periode van het land. (Dat zouden we hier ook moeten doen over onze rol in de slavenhandel.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100