Mag je officieel met de fiets door de heinenoordtunnel fietsen?

Naast de gewone tunnel voor auto's blijkt er ook een soort fietstunnel te zijn ernaast. Er blijken twee buizen onder de oude maas door te lopen. Hoewel het er wel op lijkt dat er een echte fietstunnel is zie je op onderstaand filmpje dat bij ingang van de tunnel een bord staat dat het verboden is om in te fietsen. Nu zie je wel dat er twee tunnels zijn maar je zou verwachten dat de meest rechter tunnel voor de aankomende fietser is bedoeld, maar toch staat dat bord daar. Moeten de wielrenners op het filmpje dan de linker tunnel nemen of afstappen?? Waarom zou dat dus verboden zijn bij deze rechter tunnel dan?
Zie 0:35 voor verbodsbord:https://www.youtube.com/watch?v=eBlCaxo0xOo

Weet jij het antwoord?

/2500

De 3e tunnelbuis is die voor voetgangers en fieters. De buis die zij nemen is die voor agrarisch-verkeer en scooters. Daar mogen ze dus niet komen. Er zijn dus als het ware drie tunnels (snelweg / landbouwverkeer / voetgangers & fietsers)

Het ene tunnelgat is voor landbouwvoertuigen en dat is verboden voor fietsers. Maar het andere - later gebouwde - tunnelgat, dat wél voor fietsers bestemd is begint en eindigt met een lift en/of roltrap. Wielrenners hebben geen zin in het oponthoud van dat tussenvervoer naar beneden en naar boven en nemen daarom toch illegaal de andere route.

Nee ze moeten de linkertunnel nemen. Zie hier de route: https://www.youtube.com/watch?v=OHM3QLmXPBY hoewel dit niet de bedoeling lijkt, zie ik ook niet hoe een fietser nou moet weten dat hij niet de route kan nemen tot deze wordt geconfronteerd met het c14-bord direct voor de rechter tunnel. ---- Antwoord moet zijn: Ja, maar niet door de tunnel die de fietsers in jouw filmpje nemen.

Toegevoegd op 10 mei 2018 11:21: tekst

Over de originele tunnel vind je op https://nl.wikipedia.org/wiki/Heinenoordtunnel deze tekst: "De tunnel heeft twee buizen, met in iedere buis oorspronkelijk twee stroken snelweg en een strook voor het langzame verkeer en fietsers. Omdat bleek dat deze tunnel voor een te kleine capaciteit was gebouwd, is in 1991 een tijdelijke oplossing uitgevoerd, door de oostelijke buis uit te breiden met een extra snelwegstrook, ten koste van de strook voor langzaam verkeer." en verder nog: "Tweede Heinenoordtunnel De Tweede Heinenoordtunnel werd in de jaren 90 van de twintigste eeuw aangelegd. Deze tunnel is er voor het langzame verkeer. De snelweg in de (eerste) Heinenoordtunnel kreeg toen ook in de westelijke buis 3 rijstroken." Op https://nl.wikipedia.org/wiki/Tweede_Heinenoordtunnel vind je: "De Tweede Heinenoordtunnel of de 2e Heinenoordtunnel is de langzaamverkeerstunnel van de Heinenoordtunnel. De tunnel loopt vanaf Heinenoord naar Barendrecht en heeft twee tunnelbuizen: een voor agrarisch verkeer en een voor fietsers en voetgangers (ook wel Derde Heinenoordtunnel of 3e Heinenoordtunnel). De agrarisch-verkeerstunnel wordt ook gebruikt door scooterverkeer. Geschiedenis Tot 1991 kon het langzaamverkeer over een speciaal gereserveerde strook van de Heinenoordtunnel. Er werd in 1991 bepaald dat de stroken voor de snelweg uitgebreid moesten worden en de strook voor het langzame verkeer in de oostelijke buis verdween." Op de foto's zie je de ingang van de tunnelbuis voor fietsers en voetgangers. Ja, je mag dus officieel door de Heinenoordtunnel fietsen, maar je zal daartoe eerst gebruik moeten maken van de lift.

Toegevoegd op 10 mei 2018 11:47: bron, afbeelding
Bronnen:
http://www.zja.nl/nl/page/982/tweede-heine...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100