Schoenmaker heeft mijn schoenen verpest, schoenen zijn nieuw best duur. Wat zijn mijn rechten hierin betreft vergoeding van mijn schoenen?

Ik heb mijn schoenen naar de schoenmaker gebracht voor een nieuwe onder zool. Het zijn schoenen met nieuwwaarde van 250-300 euro. Schoenen opgehaald en thuis bekeken. Er zit een nieuwe zool op maar, het metalen hak stuk waar de zool op zit is nu helemaal beschadigd met krassen etc. Het leer van de rest van de schoen lijkt wel geschaafd of versleten. En ik had inleg zooltjes in mijn schoenen waarvan de linker een beetje in de rechter schoen zat gepropt en de linker nergens te bekennen was?!

Kort om, de schoenmaker heeft het echt helemaal verpest.
En ik wil weten wat ik hier aan kan doen, ik hoop dat hier iets van een klachten commissie voor bestaat.
Maar sta open voor elk advies.

Dank.

Weet jij het antwoord?

/2500

Om een schoen te kunnen verzolen moeten ook de binnenzooltjes eruit. Waarschijnlijk is er per ongeluk eentje blijven liggen. Door het vastklemmen van de schoen is ook het leer en metaal iets beschadigd. De schoenmaker had dat natuurlijk weer netjes kunnen oppoetsen en polijsten, maar had daar wellicht extra kosten voor gerekend. Als ik mijn leren bergschoenen laat verzolen heb ik altijd de keuze: alleen nieuwe zolen, of na het verzolen ook het leer een onderhoudsbeurt geven. Optie 2 is duurder en leer onderhouden kan ik prima zelf, dus dan krijg je inderdaad schoenen terug die er wat gehavend uitzien. Het leer kun je waarschijnlijk zelf gewoon even invetten, uitpoetsen en dan ziet het er al snel weer mooi uit. Ik zou morgen eerst maar eens vriendelijk aan de schoenmaker vragen of het ontbrekende binnenzooltje per ongeluk is blijven liggen. En of hij een polijstmachine heeft om het metaal weer even te poetsen. Dreigen met klachtencommissies of schadevergoeding vragen kan altijd nog. Met een vriendelijke vraag zijn de meeste problemen het snelste opgelost.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100