Is die vriendin strafbaar? En met welke straf? Evenals haar neef?

Hi!

2 weken voor de zomervakantie heeft een vriendin (15 jaar ikzelf ben 17 jaar) van mij een berichtje gestuurd met dat ze gepest word. En ze heeft haar neef (16 jaar) ook een bericht gestuurd. Samen hebben ik en die neef tegen die jongen (16 jaar) gezegd die haar pestte dat ie moest stoppen en ophouden ermee. Even later komt ie heel stoer tegen ons praten en dat hij zijn vrienden erbij ging halen enzo. Dus ik en die neef zijn naar haar school gegaan. En hebben het uit proberen te praten maar daaruit blijkt dat ie niet zou stoppen, die neef is helemaal woest geworden en heeft hem een paar hoeken gegeven. Even later komt politie en die neef en ik vluchten naar de bus en komen veilig thuis aan.

Even later hoorden we dat die jongen aangifte heeft gedaan tegen die neef. Maar die vriendin heeft nu ook problemen met school. Ze heeft het tegen ons verteld en we zijn uit vrije wil naar die school gegaan, ze had ons niet geroepen en ze wist ook niet dat we zouden komen. We hebben dat gevecht ook niet op een school terrein gehouden. Dus dit is buiten school om lijkt me? Ondertussen heeft die directeur tegen die vriendin gezegd dat die neef opgehaald zou worden de volgende dag door de politie. (Die directeur heeft niks te zeggen daarover?) maar de politie kwam niet en was dus blijkbaar alleen om hem bang te maken. Want ze weten niks over die neef en die vriendin doet haar mond niet open. En vandaag kwam haar mentor naar haar toe, (derest komt in de reacties)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een actie die gevolgen heeft tot in de school. Dus het bedreigd de orde binnen de school, dus dat vechten zal niet geaccepteerd worden. Nu hebben zowel de school als de beschermers van die vriendin hun tanden laten zien. Maar of het wel of niet een zaak is van de politie is een derde. Dat de school een melding doet is een en inlichten van de politie geen optie, maar een verplichting. Dit om verdere vechtpartijen of ander ongewenst gedrag te voorkomen. Mocht tot een straf komen accepteer het, maar waarschijnlijk zal het bij een waarschuwing blijven. Zolang er maar geen risico op herhaling is. Nu heeft een school zijn eigen regels en zal proberen het intern op te lossen. Maar zeker zal het wel een staartje krijgen. En het zal zeker nog veel over gepraat worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100