Als medewerker van een hotel paracetamol geven aan een gast, mag dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Paracetamol is een zelfzorgmedicijn en valt niet onder de geneesmiddelenwet en kan zonder voorschrift verkregen worden. Op grond van de wet op de geneesmiddelenvoorziening BES is er geen bezwaar om een zelfzorgmiddel uit te geven (toe te dienen heet dat) wanneer de persoon daar zelf om vraagt. Echter: Vanuit de bedrijfsvoering van een hotel kan het verboden zijn om enige vorm van medicatie te verschaffen. Dat kan bepaald worden door de eigenaar of bv door de keten waar een hotel bij is aangesloten. Gewone pijnstillers, zoals paracetamol, vallen onder medicatie. Iedere medewerker heeft zich te houden aan deze reglementen van een bedrijf/hotel

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0021672/2007-07-01
http://wetten.overheid.nl/BWBR0028486/2012-07-28

Als een klant er om gevraagd heeft,dan lijkt mij dat te mogen.Zou niet weten waarom niet.

Het is niet verboden, tenzij je werkgever dat verteld. Mocht iemand namelijk onwel worden oid door dr paracetamol, dan kan het hotel aansprakelijk worden gesteld.

Mensen kunnen overgevoelig of zelfs allergisch zijn voor paracetamol. Om die reden moet je dus terughoudend zijn om zomaar paracetamol (of andere zelfzorgmedicijnen) aan anderen te geven. Je wil tenslotte niet verantwoordelijk zijn mocht diegene er (toch) niet tegen kunnen. Op een -goede- EHBO cursus wordt je dit geleerd; om die reden zullen hulpverleners niet zomaar paracetamol in hun EHBO tas hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100