Het schijnt dat er best veel (al dan niet gedwongen) huwelijken zijn gesloten in IS gebied met IS strijders, zijn dat wel officiele huwelijken?

Ik bedoel dat IS gebied geen officieel land is maar een zelf uitgeroepen "staat". Zijn dan de huwelijken wel wettelijk? Ik weet dat Sharia huwelijken (gelukkig) voor de wet niet geldig zijn hier in NL.
Ook zijn er huwelijken gesloten tussen een volwassen man en minderjarige meisjes, hoe zit het wettelijk daarmee?
Als klein voorbeeld de link hieronder. Deze Australier is getrouwd met een vrouw uit NL. Zijn kinderen blijken recht te hebben op Australisch staatsburgerschap. Ook op het Nederlandse? En mag dit wettelijk?

http://www.telegraaf.nl/binnenland/28918209/__IS_er_trouwde_Nederlandse__.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het punt is dat de huwelijken gesloten in het buitenland niet automatisch erkent worden in Nederland. Dus je dient erkenning te vragen in Nederland. Als alles in orde is dan kan die erkenning niet geweigerd worden, maar als het rammelt of niet volledig aan de Nederlandse wet voldoet dan zal er door gevraagd worden. Vooral probeert de ambtenaar er achter te komen of het een gedwongen huwelijk is en of het schijnhuwelijk is. Nu gaat elk land er op details anders mee om, maar er zijn ook veel overeenkomsten. En soms als beide partijen zeer graag met elkaar getrouwd willen zijn of blijven, dan zal de ambtenaar voorstellen om (ook) voor de Nederlandse wet te trouwen. Nu zal andere landen wel de huwelijken gesloten in IS gebied en onder IS gezag sneller erkennen dan Nederland. Vooral omdat omdat hun wetgeving dit meer beschouwt als officiële huwelijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100