Moet je extra kosten betalen voor spullen uit het buitenland?

Ik wil graag spullen van een online webshop kopen uit het buitenland, volgens mij hoef je geen douanebelasting (invoerrechten) en extra BTW te betalen als het bedrag onder €22 is, zouden er nog andere kosten aan gebonden zijn of zou je weer extra moeten betalen aan de postkoerier?

Ik heb namelijk een vriend die een half jaar geleden plastic bandje heeft gehaald van het buitenland dat 15 euro kostte, moest hij uiteindelijk €35 aan douanebelasting en dergelijke betalen.

-Dit is de eerste keer dat ik spullen online uit het buitenland haal, het gaat om skate accessoires

Bron: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/douane/goederen_ontvangen_uit_het_buitenland/van_organisaties_en_bedrijven/moet_ik_belastingen_bij_invoer_betalen

Toegevoegd na 33 minuten:
-Het gaat om een niet-EU land

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is medeafhankelijk van uit welk land het geïmporteerd wordt en of je particulier bent. Ben je particulier en importeer je iets vanuit een ander EU land hoef je niets bij te betalen. Importeer je iets vanuit een ander land moet je invoerrechten en BTW betalen. Neem je als passagier iets mee uit het buitenland dan gelden de regels die je hier aanhaalt. Toegevoegd na 54 seconden: Laatste alinea van mij klopt niet: De regels die je aanhaalt zijn voor bedrijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100