Mag je aan de rand van de snelweg lopen?

Ik wil graag fotos maken van autos die over de snelweg rijden onder andere in long exposure fotos. Mag je zo langs de weg lopen of is dat verboden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Langs de snelweg lopen is verboden ook in de berm. Je zult een snelweg moeten zoeken waar parallel een andere weg langs loopt en dan vanaf daar foto's maken

Nee, dat mag niet, ook niet als je in de berm loopt. Je mag daar namelijk alleen in noodgevallen komen. Artikel 1, 1b, Wegenverkeerswet 1994: Wegen: alle voor het openbaar verkeer openstaande wegen of paden met inbegrip van de daarin liggende bruggen en duikers en de tot die wegen behorende paden en bermen of zijkanten. Artikel 42, 1, RVV 1990: Het gebruik van de autosnelweg is slechts toegestaan voor bestuurders van een motorvoertuig waarmee met een snelheid van ten minste 60 km per uur mag en kan worden gereden. Artikel 43, 3, RVV 1990: Behoudens in noodgevallen is het de weggebruikers verboden op een autosnelweg of autoweg gebruik te maken van de vluchtstrook, de vluchthaven of de berm.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0004825/2014-03-20
http://wetten.overheid.nl/BWBR0006622/2016-03-15

Er zijn snelwegen waar overheen voetgangersbruggen aangelegd zijn. Hierop staand kun je prachtige foto's maken. Zonder in overtreding te zijn en zonder gevaar te lopen. Ook zijn er parallel lopende B-wegen waar je WEL mag staan/lopen om foto's te maken. Wat ook een mogelijkheid is, is aan een boer vragen of je in zijn weiland mag staan (tussen de koeien) en van die afstand (over de sloot) je foto's maken. Antwoord Nee, dat mag niet, maar er zijn zeker 3 mogelijkheden: Op voetgangersbruggen over de snelweg Op de eventueel parallel lopende B-weg Bij een boer in het weiland Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100