Is er een manier waarop ik de scheiding erdoor kan drukken?

Mijn vrouw en ik liggen nu al een half jaar in scheiding. Eerst hadden we een mediator maar al heel gauw kwam zij met advocaatpapieren aan.
Nu ligt verder alles klaar bij beide advocaten. Ouderschapsplan. Alle info voor het convenant. Maar nu wil zij geen goedkeuring voor eht convenant geven voordat ze een woning heeft toegewezen gekregen. Dat kan dus nog jaren duren. Ondertussen maakt ze schulden en we zijn in gemeenschap van goederen getrouwd. Voor mij een onwenselijke situatie. Ik wil de scheiding er zo snel mogelijk doordrukken. Maar volgens mijn advocaat staat het hele proces stil zolang zij geen actie onderneemt.
Is er een manier waarop ik toch de scheiding rond kan krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou een andere advocaat zoeken, want deze heeft er geen verstand van. Je kunt éénzijdig een scheidingsverzoek indienen. Op het moment dat dat verzoek is ingeschreven stopt de gemeenschap van goederen. Dat betekent dat je vanaf die datum niet meer verantwoordelijk bent voor het financiële doen en laten van de ander. Maar let op, je bent nog wel verantwoordelijk voor alles wat er zich tot die datum heeft afgespeeld, schulden, leningen, hypotheken, ga zo maar door. Helemaal los daarvan moet je proberen je partner te betrekken bij het opstellen van een convenant waarin alles geregeld wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100