Het MEE een bemiddelingsburo voor verstandelijk en lichamelijk beperkten wil de zorg niet meer leveren, hoe kun je het beste bezwaar maken?

Ik en mijn ouders hadden samen een afspraak met het MEE, om een goede woon plek samen te zoeken, nu hebben ze het stop gezet, volgens hun zeggen dat we proactief bezig zijn.

Ze willen ons niet meer helpen.

Weet jij het antwoord?

/2500

MEE is geen bemiddelingsbureau en levert ook geen zorg. Wat zij doen, is cliëntondersteuning. Ze helpen mensen bij het vinden van de juiste instanties, het verwoorden van hun hulpvraag, en geven advies. Dat is vooral handig als je zelf niet weet hoe je bijvoorbeeld een aanvraag voor zorg of een hulpmiddel moet aanpakken. Als je dit zelf kunt, heb je geen hulp nodig van MEE en heeft hun hulp ook weinig meerwaarde. Als zij zeggen dat je al pro-actief bezig bent, vinden ze dat je het prima zonder hun hulp kunt regelen allemaal. Als jij het hier niet mee eens bent, zul je moeten aangeven wat de dingen zijn waar jij níet zelf uit komt, en duidelijk moeten maken welke hulp je hierbij nodig hebt en wat je van hen verwacht. Er is echter geen sprake van een officieel besluit of een indicatie, dus je kunt hier geen bezwaar tegen maken. Je kunt natuurlijk wel een klacht indienen of gewoon opnieuw een hulpvraag voorleggen. Iets anders wat misschien op de achtergrond meespeelt, is dat met de overheveling van de AWBZ en de invoering van de WLZ ook de financiering van de cliëntondersteuning is veranderd. Het hangt af van de gemeente waar je woont of je nog terecht kunt bij MEE of dat ze een andere organisatie hebben aangewezen voor het leveren van cliëntondersteuning. Het kan handig zijn om na te vragen hoe dit zit in jouw gemeente.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100