Kan iemand die Isis heet haar naam veranderen?

In het nieuws en ook uit mijn vriendengroep zijn er veel Isisen die worden gepest/uitgescholden omdat ze Isis heten. (Vanwege de terroristische organisatie ISIS).
Dus mijn vraag is, kan iemand die Isis heet haar naam veranderen?

Toegevoegd na 10 uur:
Ik bedoel natuurlijk wel officieel op papier veranderen, ik weet dat dit soms toegestaan word en dan bedoel ik dus zou het in zo'n geval mogen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij altijd na je 18e en voor je 18e met toestemming van je ouders.

In principe kan iedereen een verzoek tot voornaamswijziging indienen bij de rechtbank (via een advocaat). Of deze daadwerkelijk wordt toegekend is een ander verhaal. Men doet dat eigenlijk nog als men bij de geboorteaangifte een verkeerde voornaam heb opgegeven of als er sprake is van een geslachtsverandering (vroeger via de rechter tegenwoordig via de gemeente). Bovendien is voor veel mensen de naam "Iris" vrij gewoon en geaccepteerd. Dusde kans om deze naam te wijzigen is erg klein, mits je daarvoor zwaarwegende redenen voor hebt. Toegevoegd na 4 minuten: Ow sorry, ik las te snel. Ik las Iris in plaats van Isis. In dat geval kan dit als zwaarwegend beschouwd worden omdat de naam (zeker nu) een ongepaste naam is. Maar de garantie dat de rechter het verzoek goedkeurd is niet 100% te garanderen. Bovendien heeft bijna ieder land zijn eigen regels over wettelijke naamswijzigingen.

Bronnen:
http://www.kernkamp.nl/nl/diensten/familie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100