Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

is er een verjarings termijn voor schulden die bij een deurwaarder liggen?

mijn zuster heeft al jaren een loonbeslag
buiten dat de deurwaarder loonbeslag int elke maand hoort zei niks van hem geen update geen overzichten helemaal niks
zo moet er elke keer zelf achter aan om er acht te komen wat er met haar geld gebeurd
verjaringen schulden niet of wel bij een deurwaarder?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
in: Wetgeving
1.1K
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Zodra de schuldeiser actie onderneemt (via een deurwaarder inning in dit geval dus) zal de verjaringstermijn opnieuw gaan lopen.
Kortom met elk maand wordt verjaringstermijn verlengd eb verjaart dus niet.
http://www.schuldinfo.nl/index.php?id=61
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
@rudok, misschien betaalt je zus wel alleen rente en lost ze derhalve niets af . Zo blijf je eindeloos betalen en houd je de schuld in stand. Ik ken iemand die zo de boot in ging . Laat je zuster contact opnemen met een advocaat / juridisch loket en advies vragen. Ze moet alles meenemen, brieven/mails/facturen bankafschriften ... alles ... en daar naar laten kijken. Hoop dat het meevalt!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Nee, schulden verjaren niet. Die moeten gewoon worden afbetaald tot de gehele schuld voldaan is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Niet waar.
Wanneer de schuldeiser lange tijd geen actie onderneemt om de vordering te innen, zal na een bepaalde termijn de vordering verjaren. Verjaring heeft tot gevolg dat de schuldeiser de vordering niet meer kan afdwingen. Wel blijft er een soort van morele verplichting over, een natuurlijke verbintenis genoemd. Indien de debiteur ondanks verjaring toch betaalt, heeft hij niet onverschuldigd betaald en kan hij het niet terugvorderen. Verjaring staat het recht om te verrekenen niet in de weg. Wanneer de schuldeiser ook iets verschuldigd is aan de debiteur dan mag hij de vordering ondanks verjaring verrekenen. Wanneer een vordering verjaard is, zal de debiteur daar zelf een beroep op moeten doen. De rechter mag niet uit zichzelf onderzoeken of de vordering verjaard is. http://www.schuldinfo.nl/index.php?id=61
Schulden verjaren zeker, de termijn is afhankelijk van de aard van de vordering (periodieke betaling - bijv. huur/betaling uit een overeenkomst - bijv. koopovereenkomst etc). Verjaring kan wel worden gestuit door bepaalde acties. Je geeft aan dat de deurwaarder iedere maand int. Dit klinkt als een betalingsregeling. Dan is verjaring niet aan de orde, er wordt als het ware iedere maand 'gestuit'.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding