Een buurvrouw heeft in de perkjes rond de bomen in onze straat sateprikkers gestoken om te voorkomen dat honden en katten daar niet poepen. Mag dat?

De bomen + de perkjes behoren toch tot de openbare ruimte. Baasjes moeten achter de hond opruimen ja maar de kat,die volg je niet. De buurvrouw heeft vanalles in de perkjes geplant en daar heb ik geen probleem mee maar dat initiatief maakt haar toch geen eigenaar en geeft haar toch ook niet t recht de perkjes op deze sadistische manier te beschermen tegen poepende huisdieren uit de buurt. (de hond had er 1 in z'n wang) Overtreedt zij hiermee de wet?

Toegevoegd na 1 minuut:
om te voorkomen dat honden en katten daar poepen.. :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk mag de buurvrouw deze 'voorzieningen' niet aanbrengen in de openbare ruimte tenzij ze een vergunning hiervoor zou hebben. (Die krijgt ze natuurlijk niet voor zoiets). Het valt in dezelfde categorie een zebrapad op de weg schilderen. Toegevoegd na 1 minuut: Spreek de buurvrouw erop aan om ze te verwijderen en helpt dat: informeer de politie. Toegevoegd na 1 minuut: Spreek de buurvrouw erop aan om ze te verwijderen en helpt dat: informeer de politie. Toegevoegd na 3 minuten: categorie: mz categorie als Helpt dat: mz helpt dat niet

In een plantsoen liggen honderden stokjes en takjes, vooral na stormachtig weer. Nergens in de APV of in de Beleidsregels staat dat het verboden is om deze takjes bv rechtop te zetten of op een hoopje te gooien. Ook een verbod op het plaatsen van nieuwe stokjes, in de vraag gaat het over satéstokjes, zul je in de Beleidsregels of het APV niet vinden. Zolang men er maar geen mijnenveld van maakt. Maar let op: het eten van satéstokjes is volgens veel dierenartsen gevaarlijk voor honden. De stokjes worden niet verteerd en komen nooit op de natuurlijke manier naar buiten. Ze kunnen veel schade aanrichten, en moeten altijd operatief worden verwijderd. Bespreek dit met de buurvrouw, zij is er misschien niet van op de hoogte. Twee jaar geleden hebben bewoners rondom het Bos en Lommmerplantsoen in Amsterdam een paar maal actie gevoerd en stokjes met rode zakjes aan de top bij de grote boodschappen geplaatst. Dat zou u samen met de buurvrouw bv kunnen doen. En dan bijvoorbeeld ook kaartjes eraan hangen met de vermelding van de boetebedragen. Het niet opruimen van de grote boodschappen: kan € 147,-- bedragen Hond laten poepen waar het niet mag: boetebedrag wordt: €140--. Geen zakje dragen voor verwijderen van hondenpoep: boetebedrag wordt: €90,-- Waar de Vs geen moeite mee heeft is met het plaatsen van eigen beplanting. Dat is namelijk wel verboden op grond van de Beleidsregels van een gemeente, zolang buurvrouw daar geen toestemming voor heeft. Er zijn regels voor het toestemming krijgen voor het bijhouden en gebruiken van een geveltuin of boomspiegelbeplanting, bij onderhoud van een stukje plantsoen gelden minder strenge regels. Als u met uw buurvrouw tot een vergelijk zilt komen zou ik het daar niet over hebben. Ik weet niet welke gemeente het betreft, de link de Beleidsregels participatie onderhoud plantsoen- en boomspiegelbeplanting Bunnik 2013. http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/historie/Bunnik/338256/338256_1.html Deze regels zijn in de andere gemeentes niet veel anders.

Bronnen:
http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/...
http://www.boetes.nl/boetesoverzicht/milie...
http://www.nederweert24.nl/2015/04/07/fors...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100