Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

cafehouder zegt tegen klant dat de gokkast vol moet zitten maar later blijkt dat hij hem zelf leeg heeft gehaald. Is daar iets aan te doen?

Cafe/cafetaria waar ik bijna elke dag wel even kom zegt tegen mij bij binnenkomst "ze hebben gisteren veel gegokt en niks gewonnen. Nu is de kans groot dat je wint." Waarop ik het probeer en vervolgens 600 euro kwijtraak en er geen moment van winst geweest is. Nu heb ik de mede-exploitant betrapt dat hij zelf voor openingstijd gaat spelen.

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
in: Wetgeving
6K
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Eigen schuld dikke bult zou ik zeggen. 600 Euro! Als het nou 10 Euro was geweest. Toch eens het boek over kansrekening bestuderen.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Hoe lang ben je bezig geweest? De hele nacht?
Een speler mag gemiddeld per uur niet meer verlies lijden dan 40 euro. Minstens 60% van de inzet moet weer uitgekeerd worden.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Zelf minder goed gelovig zijn in het vervolg ( ander woord voor dom ) de gok kast staat er om de exploitant geld op te leveren niet om jou geluk te brengen .
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Laat jezelf helpen als je daar dagelijks komt om te gokken. Zoek hulp bij een verslavingsdeskundige, zodat je je geld, zodra je geholpen bent en je kunt beheersen anders gaat besteden. Praat er eens over met je huisarts. Je kunt een ander niet de schuld geven dat je niet wint, niet meer gokken is de enige methode om zeker te weten dat je niet verliest.
http://www.gokverslaving.nl/
ronron1212
8 jaar geleden
Ja en wat wil je daar nu mee jij gokt toch. Bij gokken is geen winst garantie.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Hij zou gek zijn als hij niet probeert jouw geld in zijn portemonnee krijgen . Mag het? denk het wel, maar netjes is het niet... ZOEK HULP voordat je dag en nacht tot je geld op is, in welk casino dan ook zit! Geloof me, de enige manier om hier uit te komen is hulp zoeken. Ga naar je huisarts en deze zal je vertellen waar je heen kunt. Doe het, help jezelf!
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Lieve, lieve mensen hierboven, het is natuurlijk allemaal goed bedoelde raad, maar de vraagsteller vroeg niet om het adres van de Jellinekkliniek.
(Ongevraagde goede raad is zelden welkom).
Utrecht
8 jaar geleden
Het adres van de Jelinekkliniek kan de vraagsteller zelf wel Googlen. De kroegbaas liegt volgens mij niet: kan heel goed zijn dat de spelers gisteren (net als de vraagsteller) niets gewonnen hebben. Dat wil niet zeggen dat alle geld nog in de gokkast zit. En met een beetje statistiekachtergrond weet je dat je kans niet groter wordt door veel spelen. Elk spel heeft evenveel kans. Blijkbaar even weinig want gisteren was ook al niets gewonnen.....
Er zijn leukere hobbies voor €600 per avond....

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Bij het opstellen van een gokkast in de horeca zijn twee partijen betrokken. De exploitant is de eigenaar die de gokkast opstelt. De mede-exploitant is bijvoorbeeld de caféhouder die een gokkast in zijn zaak heeft staan. De opbrengst van de gokkast moet door beide partijen worden gedeeld.
Een speler mag gemiddeld per uur niet meer verlies lijden dan 40 euro. Minstens 60% van de inzet moet weer uitgekeerd worden. Bovendien mag de jackpot niet meer dan tweehonderd keer de inzet van het basisspel bedragen.
Vanaf 1 juli 2008 moeten de eigenaren van de kansspelautomaten (gokkasten) 29% kansspelbelasting betalen over de volledige opbrengst (verschil van inworp en uitbetaling) van hun automaten.
Deze regeling (geen btw, wel kansspelbelasting) heeft alleen maar betrekking op gokkasten, niet op behendigheidsautomaten zoals flipperkasten e.d.
Het lijkt mij vreemd dat een mede-eigenaar via zelf spelen een gedeelte van de winst er probeert uit te halen.
Wat je eraan doet?
Eerst moet uitgezocht worden of het gedrag van de mede-exploitant in orde is.
Dat kan door de vraag voor te leggen of een klacht in te dienen bij de burgemeester van de gemeente die de vergunning verleent.
Hij is de aangewezen persoon om te beslissen of het gedrag van de mede-exploitant oorbaar is.

Toegevoegd na 3 minuten:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0002469/geldigheidsdatum_28-09-2015#TitelVIa
Artikel 34 lid 2
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Graag een verklaring voor de min
anders heeft deze totaal geen zin
ronron1212
8 jaar geleden
eerst een compensatie +
Het staat de eigenaar van de zaak vrij om te gokken op de kast die in zijn zaak staat het verandert verder niets aan de voorwaarde. Als hij iets wint is dat zijn gok opbrengst als hij verliest heeft hij verloren net als de bezoekers van de zaak.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
@ronron hoek kan de mede-exploitant dan meedelen in de winst?
Dat gaat (behalve als er andere voorwaarden in de overeenkomst staan) op 50-50 basis. Dan is er nog iets kwalijks waar ik niet op ben ingegaan.
De caféhouder zegt:
"ze hebben gisteren veel gegokt en niks gewonnen. Nu is de kans groot dat je wint." De vragensteller heeft daarna € 600,-- verloren op één avond.
Dit is aanzetten tot gokken en een positief beeld schilderen, wetende dat de persoon daar gevoelig voor is.
Bij gokkasten in cafés mag men niet meer verliezen dan ongeveer
40 euro per uur. Bij een verlies van € 600,00 is dat minstens vijftien uur spelen, tenminste als men niet op twee gokautomaten tegelijk speelt. Dan nog kom ik uit op 7,5 uur spelen. Ik ken de fysieke en financiële toestand van VS niet, maar precies zoals een goede cafébaas stopt met schenken als een gast boven zijn theewater raakt, dient hij ook het gokgedrag in de gaten te houden. Wanneer iemand zich dreigt te verliezen in het gokspel, zoals uren spelen of iedere dag komen spelen, dient hij de speler hierop aan te spreken ipv hem aan te zetten tot spelen.
ronron1212
8 jaar geleden
Hij gooit toch net als een andere gokker geld in de kast hijk speelt niet gratis.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
@ronron1212, dat is helemaal waar, maar de poet die hij wint gaat wel af van het gedeelte dat hij als mede-exploitant met de exploitant moet delen.
ronron1212
8 jaar geleden
Dat is gewoon gok winst. Zo kan hij ook geld verliezen dat is en blijft dus gokken.
ronron1212
8 jaar geleden
Het heeft niets te maken met de andere exploitant. Daar wordt het verschil gewoon mee gedeeld dat in de kast als verschil tussen inkomsten en uitgave zit.
ronron1212
8 jaar geleden
En als hij verliest?
Natuurlijk niet anders wint een ander het.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
@ronron1212Ja klopt, dan wint een ander het, nu stop hij winst in eigen zak. Hij kent het apparaat. Weet wanneer de kansen het grootst zijn. Dat die kansen iedere keer gelijk is, wordt vaak voorgerekend door rekenwonders. Praktijk blijkt soms roet in de berekeningen te gooien. Maar je info is duidelijk, bedankt hiervoor.
Ik ga a.s. vrijdag met de burgemeester praten, hoe dat zit met zelf spelen van de cafébaas en tevens verleiden van klant om te spelen en geen rem erop zet bij (in mijn ogen) flink verlies (ik woon in een heel stijf dorpje, men klaagt dat het college te weinig te doen heeft)

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding