Kan afwijzing voor een baan o.g.v. overkwalificatie een grond voor (ongeoorloofde) discriminatie vormen?

Immers, je voldoet gewoon aan de gestelde kwalificaties. Ik kan mij zo voorstellen dat er sprake is van ongeoorloofde discriminatie, niet zozeer o.b.v. het geldende arbeidsrecht als wel de algemenere regels van de Grondwet of artikel 5 lid 1 Algemene wet gelijke behandeling.
M.i. mag een werkgever er niet van uitgaan dat ik na verloop van tijd gedemotiveerd raak of vertrek vanwege mijn werk op lager niveau.

http://maxius.nl/algemene-wet-gelijke-behandeling/artikel5

Toegevoegd na 38 minuten:
NB: Sommige lagere opleidingen bieden wel specifieke vaardigheden aan die hogere opleidingen soms missen (denk aan HBO-Rechten en WO-Rechtsgeleerdheid, waarbij de eerste een veel grotere vaardighedenlijn in het curriculum heeft), maar bij mijn vraag laat ik dit gegeven buiten beschouwing.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat heeft niets met discriminatie te maken. De werkgever wil gewoon iemand op een bepaald niveau en dat heb jij dus niet. Je vraagt je waarschijnlijk ook niet af of het discriminatie is als een werkgever jou niet aanneemt omdat je niet alle gevraagde ervaring hebt Toegevoegd na 6 uur: Als ik werkgever zou zijn en ik zoek iemand om data in te voeren in het computersysteem, dan is iemand zonder veel opleiding maar met wat computerkennis voldoende. Ik hoef dan geen IT specialist die het werk zo saai vindt dat hij aan het programma gaat morrelen om te zien hoe het werkt. Daar heb ik andere mensen voor

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100