Hoe kun je aan de drollenopruimplicht voldoen als je hond aan de diarree is? wattedoen?

"Hondenpoep opruimplicht" is de officiële naam. Wat nu als een overijverige ambtenaar je ziet lopen met de hond, die gaat zitten en vervolgens loop je door zonder een zakje tevoorschijn te toveren en iets op te ruimen... Hierna wordt je beboet ...€140,=
Je vertelt de ambtenaar dat je hond diarree heeft en dat je het niet kan opruimen dus... wat dan?
en wattedoen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De gemeente Nieuwegein geeft als mogelijkheid het volgende : Hond aan de diarre ? Probeer op signalen van de hond te letten: vaak weten eigenaren wanneer hun hond klachten met de ontlasting heeft. Probeer toch met de hond naar een uitrenveld te gaan. Lukt dat niet kijk dan wat u kunt doen om te voorkomen dat anderen er last van hebben, misschien kunt u de ontlasting wegspoelen met water of bedekken met grond of zand. Toegevoegd na 2 minuten: Gemeente Gorinchem zegt het volgende : Mijn hond heeft diarree/ het gras is te lang, dus ik kan de poep niet opruimen. Wij verwachten van u dat u zoveel mogelijk probeert de hondenpoep op te ruimen. Hier geldt dat de toezichthouder bepaalt of er voldoende geprobeerd of gedaan is om de hondenpoep op te ruimen.

Bronnen:
http://www.gorinchem.nl/inwoners/veel-gest...
http://www.nieuwegein.nl/11830/mijn-hond-h...

Ik hanteer de 75% regel. Bij vloeibare poep is het meer smeren dan opruimen en is het aan de gemeente om verdere reiniging te verzorgen. Mijn hond poept het liefste op gras en op regelmatige tijden. Helaas heeft ook hij soms last van een snelle ontlasting en dan probeer ik op zijn minst de goot te bereiken. Helaas zijn er nog steeds mensen met loslopende honden die weigeren ontlasting op te ruimen. Bah!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100