Mag ik laden/lossen in vergunninghouders zone?

Ik moet met een bezorgbusje 2x per week laden/lossen in een vergunninghouders zone waar alleen vergunninghouders mogen parkeren.

Loop ik nu risico op een boete, of is laden/lossen in vergunninghouders plaatsen wel toegestaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, je loopt geen risico. Parkeren is stilstaan voor een langere tijd dan die nodig is voor het onmiddellijk laten in- of uitstappen van personen of onmiddellijk laden en lossen van goederen. Ga je na gedane arbeid ter plaatse ook nog koffiedrinken of op zoek naar iemand die de vrachtbrieven moet ondertekenen maar die niet op de laad-/losplaats aanwezig is: dan kun je ongemakken verwachten want dan ben je aan het parkeren op een verboden plaats.

Nee, dat mag niet. Alleen als je een ontheffing aanvraagt. Hiervoor moet je bij de gemeente een RVV aanvragen, dat is het reglement verkeersregels en verkeerstekens. Deze verklaring wordt alleen op kenteken afgegeven, dus je moet wel altijd hetzelfde busje gebruiken om mee te laden/lossen. Ook moet je kunnen aantonen dat de handeling noodzakelijk is, bijvoorbeeld door een bon te laten zien dat het een spoedlevering betreft of door een ziekenhuisverklaring. Wat je verder moet aanleveren is een kopie van het kentekenbewijs (deel II of IB). Als het om een bedrijf gaat, een uittreksel van de KvK. Deze info heb ik van het digitaal loket van de gemeente Nijmegen, maar het staat er als algemene informatie, niet als betreffende Nijmegen. Succes! Toegevoegd na 2 minuten: Ik heb nog een bron gevonden waar mijn antwoord wordt bevestigd. Hier wordt de discussie gevoerd of laden/lossen wel parkeren is, maar wordt alsnog een boete gegeven.

Bronnen:
https://app1.nijmegen.nl/Loket/prodcat/pro...
https://forum.www.radartv.nl/viewtopic.php...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100