Discrimineert de Nijmeegse Vierdaagse niet volgens de huidige regelgeving, door onderscheid te maken tussen man en vrouw?

Mannen moeten immers (meestal, afhankelijk van leeftijd) 10 km per dag meer lopen dan vrouwen. Vrouwen hebben als minimum hoogstens 40 km, terwijl mannen als minimum hoogstens 50 km als loopafstand dienen te voltooien. Is dit niet discriminerend? En zou hier een zaak tegen te beginnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

De commissie gelijke behandeling , CBG , heeft een rapport uitgegeven op 15 juni 2006, waar ze een uitspraak hierover doet. http://crvdm-zoeken.stippacceptatie.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/DownloadBestand.ashx?id=211 De commissie Adviseert de vierdaagse om langzaam af te stappen van het man-vrouw onderscheid. De laatste regel is : desgewenst is de commissie bereid een aanvullend advies te geven over een overgangsregime, indien het bestuur heeft besloten om op enige wijze over te gaan tot gelijkstelling van mannen en vrouwen. Toegevoegd na 5 minuten: Het heeft geen zin om een zaak te beginnen. Omdat het niet gaat over werk-relatie , maar over " vrije recreatie" . Je bent persoonlijk niet de dupe door deze regeling. Wanneer je het er niet mee eens bent dan ga je niet lopen. Daarnaast heeft de vierdaagse al vaker de regelingen aangepast. Hen is niet te verwijten dat ze zich al te star aan regels houden. En ze zijn al in overleg geweest met de commissie gelijke behandeling.

Bronnen:
F...

Nee, dit is geen geval van (ontoelaatbare) discriminatie. In de gelijkebehandelingswetgeving staat dat mensen niet ongelijk behandeld mogen worden vanwege persoonskenmerken die er niet toe doen. Daar is hier geen sprake van. Bij een sportevenement (dit onderscheid zie je namelijk ook bij andere sporten) doen deze persoonskenmerken er namelijk wel degelijk toe, aangezien mannen over het geheel genomen fysiek significant sterker zijn dan vrouwen. Mannen hebben bijvoorbeeld meer spiermassa, een grotere longcapaciteit, een hogere concentratie rode bloedcellen en hemoglobine en een hogere pijngrens. Verder moet de discriminatie, volgens de eerder genoemde wetgeving, betrekking hebben op het terrein van: arbeid (bijvoorbeeld: sollicitaties, ontslag, arbeidsvoorwaarden (beloning), bevordering, arbeidsomstandigheden, arbeidsbemiddeling) goederen/diensten (bijvoorbeeld: wonen, welzijn, gezondheidszorg, cultuur, onderwijs, financiële dienstverlening, verzekeringsdiensten). En ook daar is in dit geval geen sprake van.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sex_differenc...
http://www.mensenrechten.nl/wat-zijn-mense...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100