Welke boete mag men geven als je parkeert op een zandpad bij staatsbosbeheer met het oranje bordje, geen toegang voor gemotoriseerd verkeer?

er was een heel breed zandpad toegankelijk vanaf de weg, genoeg plaats om aan weerskanten te parkeren. Naar mijn idee niet een duidelijk zichtbaar bord van verboden toegang voor verkeer. Slechts achteraf door de boswachter aangewezen oranje bord waarop staat wandelen op wegen en paden, geen toegang voor gemotoriseerd verkeer. Dit bord is simpel te vinden op google afbeelding, trefwoord staatsbosbeheer toegang. Inmiddels hadden wij van hem een boete gekregen van 90 euro. Ik vraag me af of dit wel terecht is dat wij zo'n hoge boete krijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het bedrag klopt,fout parkeren is een boete van € 90,- of het op een zandpad is met genoeg ruimte,je mag daar niet met gemotoriseerde voertuigen komen. Als het bord echt slecht zichtbaar is zou je er een foto van kunnen maken en die bij je bezwaar indienen en dan maar hopen dat de boete kwijtgescholden wordt.

Ik zie op het bord staan art 461 WvSR. Je krijgt dus geen bekeuring voor het parkeren, doch voor overtreding van het genoemde artikel. En die kost inderdaad 90 euro.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100