Als je een strafblad heb mag je dan het beroep sport masseur nog gewoon uitvoeren?

Als je een strafblad heb mag je dan het beroep sport masseur nog gewoon uitvoeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat hangt er van af hoe je dat strafblad hebt verdiend. Als dat is omdat je een voetballer op tafel hebt mishandeld, mogelijk niet. Als het is omdat je in de supermarkt een banaan hebt opgegeten, waarschijnlijk wel.

Dat hangt er vanaf waar je een strafblad voor hebt. In veel gevallen moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben om als sportmasseur aan het werk te gaan. Daarbij wordt gekeken naar je gedrag in relatie tot wat je gaat doen. Als je een zedendelict hebt gedaan zal je geen VOG krijgen maar als je dronken achter het stuur een ernstig ongeluk hebt gemaakt is dat niet relevant voor de mspormassage en krijg je de VOG.

Het is een vrij beroep, dus iedereen kan en mag zich sportmasseur noemen en dat als beroep uitoefenen. Strafblad of niet. Alleen als bij rechterlijk vonnis de uitoefening van een beroep is verboden, houdt het op. Dat gebeurt echter maar zelden. Het kan zijn dat een beroepsvereniging o.i.d. aanvullende eisen stelt aan opleiding, justitieel verleden enzovoort om lid te mogen worden, maar die kunnen je niet verbieden een vrij beroep uit te oefenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100