Wie is verantwoordelijk voor de kosten van een noodvoorziening van een raam, aangevraagd door de politie, na inbraak in een huurhuis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kosten voor de noodvoorziening zijn voor rekening van de bewoner van het huis. Diens belang is er namelijk mee gediend dat deze is geplaatst. De politie treedt op als zaakwaarnemer voor die bewoner door de plaatsing aan te vragen. Bij zaakwaarneming kan iemand kosten maken op rekening van een ander mits in het belang van die ander. De bewoner kan de schade vervolgens op de verzekeraar verhalen en die weer op de inbreker/vernieler als die ooit wordt gepakt. Een en ander staat in het BW geregeld. Toegevoegd na 3 minuten: De kosten kunnen natuurlijk ook via de verhuurder op diens verzekeraar worden verhaald en zo verder. Uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid voor de kosten uiteraard altijd bij degene die de schade en kosten heeft veroorzaakt: de inbreker/vernieler. De rechtsgrond daarvoor is de onrechtmatige daad.

Dit kan je gewoon verhalen op de inboedel verzekering.

De verhuurder is verantwoordelijk voor de woning en opstal. Bij de huurprijs zit dan eigenlijk altijd ook een glaszetter in. Ook het herstel aan de woning is de verantwoordelijkheid van de verhuurder, die het enkel in het geval van grove schuld van de huurder op hem kan verhalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100