wat mag je doen met de achtergebleven spullen van je ex-vriendin?

Mijn ex is een jaar geleden bij mij vertrokken. Al haar spullen staan bij mij opgeslagen.Ik heb haar gemaild dat ze de spullen moet ophalen anders breng ik ze naar de tweedekans winkel. Reactie "niks tweedekanswinkel de spullen zijn van mij ,dus naar mij toe". Nu is mijn vraag wat kan ik er mee doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kort door de bocht kun je haar een brief schrijven dat ze haar spullen op kan komen halen. Doet ze dat niet binnen een redelijke termijn, dan mag je de spullen op haar kosten laten verwijderen. Zowel de termijn als de sanctie moeten in de brief vermeld staan. Maar dat is de moeilijke officiële weg. Mijn reaktie op "niks tweedekanswinkel" zou zijn: "Kom ze maar halen. Zaterdag om 8 uur staan ze op straat. Wil je dat niet, neem dan contact op om een fatsoenlijke afspraak te maken."

Hier een zelfde soort probleem dus kijk uit om de spullen niet zomaar weg te doen. Het eigendomsrecht is het meest verstrekkende recht wat ons rechtssysteem kent. Als u "zomaar" spullen weggeeft of verkoopt die van iemand zijn, kunt u daar behoorlijke problemen mee krijgen. Met "zomaar" bedoel ik de situatie dat de eigendom van de goederen van uw ex-partner niet voor 100% op u over is gegaan. Een aangetekende brief kan een oplossing brengen. Houdt u er echter wel rekening mee dat als deze niet wordt opgehaald op het postkantoor, deze pas na drie weken aan u wordt geretourneerd. Wanneer u al na twee weken de spullen verkoopt, kunt u een probleem krijgen. Ook kan uw ex-partner nog altijd zeggen dat de brief niet aan hem/haar is overhandigd. Ik kan u twee dingen aanraden, waarbij de ene m.i. niet beter is dan de andere. 1) Laat een exploot betekenen door een deurwaarder. Een deurwaarder heeft een ambtseed afgelegd. Hierdoor kan er (vrijwel) geen twijfel worden opgeroepen of de brief is bezorgd wanneer hij/zij dit zegt. Dit geeft u de zekerheid dat u na de door u gestelde termijn kan overgaan tot het vervreemden van de goederen. 2) Laat een jurist of advocaat een brief aan uw ex-partner sturen. Vreemde ogen dwingen. Mogelijk helpt deze simpele handeling om te laten zien dat het u serieus is en om schot in de zaak te krijgen.

Bronnen:
http://www.rechtswinkel.nl/antwoorden/2813...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100