Kan ik aangifte doen van diefstal wanneer mijn post verkeerd is bezorgd en een onbekende voor mijn pakketten heeft getekend?

Twee van mijn pakketten (uit China) zijn verkeerd bezorgd bij een postbus in Rotterdam. Daar heeft een onbekende getekend voor de pakketten. Ik heb zijn postbus adres en scans vd handtekeningen. Kan ik hiervoor aangifte doen bij de politie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, in eerste instantie niet, want er kan sprake zijn van een vergissing. Het zetten van een handtekening voor de ontvangst van een pakket is vaak een snelle routinehandeling. Via een postbus wordt vaak veel post ontvangen. Het nagaan of alle ontvangen post goed is geadresseerd, wordt door een ontvanger lang niet altijd gedaan. Als de verkeerde bezorging pas kort geleden heeft plaatsgevonden, dan is de kans groot dat de ontvanger de post nog naar het juiste adres zal sturen (mits dat natuurlijk correct op de pakketten staat). Als de bezorging al een paar dagen geleden heeft plaatsgevonden, is het verstandig wèl contact op te nemen met de ontvanger. Dat kan natuurlijk ook als de bezorging pas kort geleden heeft plaatsgevonden, maar zoals ik aangaf, is het mogelijk dat de ontvanger de postpakketten inmiddels al naar jou heeft gestuurd. Pas wanneer de ontvanger de pakketten met opzet voor zichzelf houdt terwijl hij weet dat ze niet voor hem zijn bedoeld, is er sprake van diefstal.

Hai Ik zou eerst het bezorgbedrijf aanspreken op deze belachelijkheid. Als die er niks op uit doen zou ik ermee naar de politie stappen. Liefs

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100