Mag ik mijn internetverbinding delen met anderen en hiervoor een bepaald bedrag vragen?

Ik heb een internetabonnement bij UPC, mag ik mijn router openstellen voor anderen een hier een x aantal euro voor vragen? Of is het strafbaar/illegaal om de internetverbinding als het ware 'door te verkopen'?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat mag alleen als de gebruikers op hetzelfde adres zijn, zoals b.v. een camping. Je mag dus niet een kabel trekken / wifi beschikbaar maken om alle buren van internet te voorzien. (dit is alleen lastig te controleren).

Nee, dat mag niet. Maar dat wist je al, want dat staat al sinds jaar en dag in de algemene voorwaarden van UPC, die je uiteraard volledig hebt doorgelezen (toch? ;) ) zoals je expliciet hebt aangegeven hebt bij het afsluiten van het abonnement... Voor het geval je je niet meer alles uit de gelezen algemene voorwaarden precies herinnert hebben ze het ook online gezet zodat je het altijd nog even kunt terugkijken. Zie 11.8 in de algemene voorwaarden van UPC: 11.8 U mag het signaal dat u van UPC ontvangt niet openbaar maken, verveelvoudigen, doorleveren, delen of doorlijnen met andere huishoudens. Klare taal. Of het nou commercieel is of niet, het mag niet. Toegevoegd na 4 minuten: P.S. Het gaat dan dus om andere huishoudens. Dus je bezoek op je wifi toelaten mag wel.

Bronnen:
http://www.upc.nl/pdf/upc_algemene_voorwaarden.pdf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100