Mijn dochter is doorgereden nadat ze een auto had geraakt in mijn auto, ik kreeg nu een brief dat IK verdacht was van doorrijden na ongeval. Wat nu?

Mijn dochter heeft een geldig rijbewijs en er is maar weinig schade aan de auto's

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Overtreding van artikel 7 WVW kent veel varianten. De meeste voorkomende is het wegrijden nadat bij het in- of uitparkeren of dat men vindt dat men een andere auto licht heeft geraakt. Toch is ook dit een verkeersmisdrijf. Uiteraard gaat de rechter met een dergelijke overtreding, waarbij alleen blikschade is ontstaan, anders om dan wanneer iemand betrokken is bij een verkeersongeluk waarbij slachtoffers zijn gevallen en doorrijdt. Strafvervolging had kunnen worden voorkomen als de betrokkene, die de plaats van het ongeval heeft verlaten, zich binnen 12 uur na het ongeluk alsnog bij de politie meldt. Er moet dan wel sprake zijn van een situatie waarbij de betrokkene zelf de politie belt of aanspreekt. Wie, op het moment dat de politie voor de deur staat, snel opbiecht te zijn doorgereden na een aanrijding, of de brief krijgt zich te melden is te laat. Voor dit misdrijf kan een boete tot € 4500,- worden opgelegd en gevangenisstraf tot drie 3 maanden. Ook kan de rechter een rijontzegging van maximaal vijf jaar opleggen. Is er sprake van recidive dan kan die ontzegging van de rijbevoegdheid zelfs maximaal tien jaar duren. U vraagt: Wat nu? Lijkt mij duidelijk, maak de zaak niet erger dan die al is. In de brief staat precies waar en wanneer u zich dient te melden. Doe dat samen met uw dochter zo snel mogelijk.

Dan zul je moeten melden dat je dochter heeft gereden en die heeft dan een groot probleem Aangezien je een brief hebt gehad zijn er getuigen en/of videobeelden dus simpel zeggen dat je er niet bent geweest gaat niet werken

In de brief staat over het algemeen een zgn BVH nummer. Neem contact op met 0900-8844 en geef het nummer door. Zij kunnen u dan in contact brengen met of doorverbinden met de behandelend agent. Hij zal dan uw verklaring vastleggen in het systeem en vervolgens uw dochter ontbieden voor hetzelfde strafbare feit. Het kan ook zijn dat u nog op verhoor moet komen waarna u kunt verklaren dat uw dochter de auto had. Verlaten van de plaats van een ongeval is een misdrijf. Het is niet strafbaar indien binnen 24 uur op eigen initiatief de dader zich aangeeft bij de politie (voordat die op de stoep staat dus). Gezien het feit dat u een brief gehad heeft is die termijn al verlopen en zal de aangifte dus verder in behandeling genomen worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100