Mijn ex-huisgenoot weigert zich uit te schrijven. Hoe kan ik z.s.m. ervoor zorgen dat dat gebeurt en is het illegaal om haar post open te maken?

Mijn ex-huisgenoot weigert zich uit te schrijven op mijn adres. Nu heb ik laatst haar post opengemaakt en kwam ik er achter dat ze schulden heeft en er wordt via meerdere instanties gedreigd met deurwaarders. Uit een brief van de Rabobank die ik heb opengemaakt, blijkt dat zij zich heeft her ingeschreven op mijn adres. Ik zal maandag gelijk de gemeente laten weten dat ik een onderzoek wil laten starten om te bewijzen dat ze hier niet woont. Dat betekent dat deurwaarders dus niet bij mij langs kunnen komen en beslag op mijn spullen kunnen leggen, toch?

Daarnaast wil ik graag haar, door mij open gemaakte, post als bewijsvoering gebruiken tegenover haar of wie dan ook. Is dat illegaal?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet die post niet gebruiken, je kunt gewoon naar de gemeente gaan en melden dat ze weigert zich uit te schrijven en dat jij daar last van hebt. De gemeente moet dan onderzoek doen. Dat doen ze door een brief naar jouw adres te sturen waarin staat dat de genoemde persoon zal worden uitgeschreven, als die zich niet binnen een bepaalde termijn bij de gemeente meldt met die brief. Als je een deurwaarder langs de deur krijgt, kun je gewoon netjes melden dat die persoon is vertrokken zonder bekende woon- of verblijfplaats. Eventueel de stapel ongeopende post laten zien. Dan vertrekken ze netjes weer; je hoeft niet bang te zijn dat ze jouw spullen meenemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100