Hoe regel je financiën van een partnerloze ouder die na een beroerte dat zelf definitief en permanent niet meer kan?

Hij zit in de schuldhulpverlening maar die houdt alleen een deel van zijn uitkering in. Verder krijgt hij geld waarvan hij zijn huur, verzekeringen etc van moet betalen.

Hij heeft een volwassen kind, maar die zal formeel niet zomaar bevoegd zijn hem te vertegenwoordigen en namens hem te handelen binnen de marge van zijn "eigen budget".

Hoe kan de boel zo geregeld worden dat ofwel kind, ofwel de curator van schuldhulpverlening namens de patient mag handelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga naar Maatschappelijk werk. Een maatschappelijk werker kan en doet dit. [Regelt / organiseert / informeert [naar] alles.] Een goede gaat voor je door het vuur. Een maatschappelijk werker weet veel en kent de regels, weet de routes bij instellingen/overheid en heeft geduld. Gaat ook door. Succes ermee!

Hij zal dan een curator moeten hebben, ook zijn kind kan daarvoor bevoegd worden

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/cu...

ik begrijp dat er een soort beslag op zijn uitkering is gelegd ? en dat er verder vrij de beschikking is over het overgebleven geld ? Aangezien er verschillende vormen van schuld hulpverlening is is is dit de lichtste vorm. ik vermoed dat er niet echt sprake is van "schuldhulpverlening" als het om deze vorm gaat. je zou in principe een machtiging kunnen krijgen over zijn rekening nummers maar dat alleen als hij nog handelings bekwaam wordt geacht. want hij moet er voor tekenen dat jij medebeheerder wordt van het rekening nummer Als hij echt al in een schuldhulpverleing programma zit van de GKB o.i.d dan zul je contact met hen kunnen opnemen of er een ander vorm mogelijk is. in principe is een volwassen zoon of dochter niet uitgesloten om zijn financieen te regelen. tenzij er dus een probleem met de bank is waardoor het niet mogelijk is om medebeheerder te worden van zijn rekeningnummers. ik moest mijn gehandicapte moeder (maar wel bij verstand) echt fysiek meenemen naar de bank om haar te laten tekenen. is jouw ouder niet bekwaam (mentaal gezien) dan wordt het lastiger.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100