Mag mijn huisbaas zomaar al mijn kleren en spullen uit de woning weggooien?

k heb in maart aangifte gedaan tegen mijn partner voor huiselijk geweld daarna heb ik een tijdje in een blijf van mijn lijf af kliniek gezeten. Na een week mocht ik weer naar huis, maar heb toen besloten om bij mijn ouders te gaan wonen. 3 weken verder na alles geprobeerd te hebben om contact op te zoeken met mijn huisbaas was het eindelijk gelukt, maar hij zij tegen me dat hij al mijn kleren en spullen heeft weggehaald nu is mijn vraag mag een huisbaas dit zomaar doen, en wat moet ik nu doen... Ik ben echt radeloos hoop op een goeie antwoord.

Weet jij het antwoord?

/2500

nee de huisbaas mag niet zomaar jouw spullen verwijderen het zijn immers jouw spullen,ik zou aangifte tegen hem doen en de spullen proberen terug te krijgen

Nee, het is verboden om een huurder (of zijn/haar spullen) uit huis te zetten. Sterker nog, het is zelfs al verboden voor de verhuurder om een voet in je huis/kamer te zetten zonder jouw toestemming. Huisvredebreuk is in Nederland een misdrijf dat strafbaar is gesteld in het Wetboek van Strafrecht onder artikel 138 Sr. Vecht het aan, en je staat in je recht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100