Wat betekent het concreet als illegalen niet meer strafbaar zijn in Nederland?

Met andere woorden. Iemand is illegaal wordt opgepakt en krijgt geen enkele straf? Of alleen geen boete maar wel uitzetting?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt niet zeggen dat illegaliteit niet meer strafbaar is, want die veelbesproken wetgeving is er nooit gekomen. Nu dat definitief niet doorgaat verandert er dus concreet helemaal niets.

Als je niet strafbaar bent, gebeurt er helemaal niets op strafrechtelijk terrein. Niet opgepakt of voor de rechter gebracht. Een probleem natuurlijk is dat een vluchteling zal proberen legaal in dit land te mogen verblijven en nu in Nederland veel mensen en de politiek idem bang zijn voor buitenlanders ( xenofobie) is het niet makkelijk legaal te worden in Nederland. Eigenlijk moeten we ons met elkaar schamen dat we mensen die dringend hulp nodig hebben gewoon laten stikken. Zo'n rijk land en zo egocentrisch.

Concreet betekend dat je dan niet gearresteerd kan worden, alleen vanwege het feit dat je illegaal bent. Je mag ook niet staande gehouden worden op verdenking van illegaliteit, als dit de enigste reden is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100