Zijn er - behalve verkeerstechnische regels - nog andere zaken die veranderen als je binnen de bebouwde kom komt te wonen?

De grens van de bebouwde kom gaat verlegd worden. Nu wonen we nog in 'het buitengebied'; straks binnen de bebouwde kom. De verkeersregels zijn me bekend, maar zijn er nog andere consequenties?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hangt helemaal van de gemeente af waarin je woont. Je haalt al de verkeerstechnische regels aan. Het enige andere zijn de APV. Deze APV gelden in principe voor het hele gemeentegebied, maar kunnen ook worden beperkt tot alleen de bebouwde kom of juist het buitengebied. Om een voorbeeld te noemen: in de meeste gemeenten is karbietschieten binnen de bebouwde kom verboden en daarbuiten toegestaan (mits binnen regels). Verder kunnen bepaalde belastingen veranderen, aangezien daar soms een verschil in het tarief zit voor binnen of buiten de bebouwde kom. Soms verandert ook de dag waarop het papier of afval wordt opgehaald. Al met al hangt het er dus van af in welke gemeente je woont.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100