Is het verplaatsen van luchtdruk pistool advertentie op de marktplaats strafbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik neem aan dat je PLAATSEN bedoeld,ipv VERplaatsen?Ja,je mag een luchtdrukpistool plaatsen op marktplaats.Die zijn namelijk gewoon te koop hier in nederland.Er is op internet een site,ik weet niet meer welke,maar daar kan je je 2de hands luchtdrukpistool makkelijker verkopen.Krijg je ook nog meer voor terug,als je een nieuwe koopt.

Dat ligt er aan een luchtdrukpistool is niet (opzicht) strafbaar dus hoe bedoel je verplaatsen?

Volgens mij kun je een advertentie op Marktplaats gewoon verplaatsen zonder dat je daar een boete voor krijgt...

Natuurlijk, je mag alles verplaatsen. Als je het na gebruik maar weer terug zet. Zelf je rommel opruimen.

Op GV worden antwoorden óók straffeloos verplaatst naar reacties. Dus, dat mag op Marktplaats natuurlijk ook.....

Een luchtdrukpistool valt onder wapens van de categorie IV van de wet wapens en munitie: Wet Wapens en Munitie Artikel 2 categorie IV 4°. lucht-, gas- en veerdrukwapens De verkoop van categorie IV wapens kent maar 1 restrictie: Wet Wapens en Munitie Artikel 31 4.Het is verboden een wapen van categorie IV over te dragen aan een persoon die de leeftijd van achttien jaren nog niet heeft bereikt. Dus nee, het (ver)plaatsen van een advertentie op marktplaats is niet strafbaar. Het is wel aan te raden om erbij te zetten dat kopers boven de 18 moeten zijn.

Nee, dat is niet verboden. Verboden wapens in je bezit hebben zonder wapenvergunning is wel strafbaar. Als je op internet kijkt, vind je genoeg advertenties waarin wapens worden aangeboden. Misschien handig om er bij te zetten dat een wapenvergunning vereist is. (als dat vereist is natuurlijk)

Bronnen:
http://www.wapenadvertenties.nl/zoeken/vui...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100