Mag ik wél een elektronisce sigaret in de horeca "gebruiken"?

Momenteel zijn de E-smokers (elektronische sigaretten) enorm populair. Je krijgt alleen nicotine binnen en de teer en andere rotzooi houd je hiermee uit je lijf.

Word gezegd !

Omdat je niet écht rookt (je blaast alleen een soort van waterdamp uit) vraag ik me af of je hier wél in een café, restaurant en/of openbare gebouwen mee mag roken.

Carnaval komt er ook aan en zou het fijn zijn om niet steeds buiten in de kou te hoeven staan voor mijn regelmatige nicotineshot.

Iemand een antwoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, een e-sigaret, ook wel elektronische sigaret of super smoker, is toegestaan in de horeca aangezien deze niet onder de Tabakswet valt. De e-sigaret bevat geen tabak en valt daarom niet onder de Tabakswet. Toch is de damp die wordt uitgeblazen zeker niet onschuldig. Daarover kan je meer lezen in http://www.trimbos.nl/webwinkel/productoverzicht-webwinkel/alcohol-en-drugs/af/~/media/files/gratis%20downloads/af1226%20factsheet%20shishapen%20aangepast_v2.ashx

Bronnen:
https://www.khn.nl/faq-template/-/asset_pu...

Ja, de elektronische sigaret valt niet onder de tabakswet en mag je daarom overal gebruiken. Let er wel op dat sommige horeca het toch verbieden, daarom is het beter om het van te voren even te vragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100