Mogen tabaksfabrikanten de inhoud van een pakje shag zomaar verminderen?

Ik rook al heel lang drum shag en daar zat altijd 50 gram van in een pakje. Nu is een jaar of twee geleden de inhoud plotseling 45 gram geworden voor dezelfde prijs.
En nu kocht ik gisteren een pakje en nu blijkt er nog maar 42,5 gram in te zitten maar de prijs gaat weer niet omlaag. Mogen fabrikanten dit zomaar doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Regelmatig voeren fabrikanten deze truc toe, om op die manier de prijs van een pakje even hoog te kunnen houden. Eens in de zoveel tijd gaat de prijs een stuk omhoog, en zit er opeens weer 50 gram in het zakje. Dan gaat het weer stapsgewijs naar beneden tot +/- 40 gram, zodat de prijs per pakje hetzelfde blijft. Onderzoek wijst uit dat mensen afgeschrikt worden door regelmatige prijsverhogingen. Hou je de prijsverhoging incidenteel en verander je gewoon de hoeveelheid, schrikken mensen minder vaak en blijven ze je product kopen. Deze truc is volledig legaal. Er is geen sprake van misleiding, want de inhoud wordt gewoon op de verpakking vermeld.

Dat is de manier om de prijs niet te moeten verhogen! De inhoud verminderen,zodat het lijkt alsof de prijs in tegenstelling tot de andere merken niet is verhoogd! Ik denk niet dat dat niet zou mogen,als de inhoud maar vermeld wordt!

Tuurlijk mag dat! Zolang ze maar de ware inhoud vermelden.

Ja hoor ... er zijn ook pakjes sigaretten waar er nu 19 ipv 20 inzitten. Zolang het maar ergens op het pakje staat is er niks verbodens aan.

Ja dat doen ze ook met sigaretten, eerst 25 nu 24 in een pakje. Het mag maar je voelt je toch wel wat belazerd. Met voorverpakte zakjes koffie doen ze het en de hermesetas zoetjes zijn nu van 1400 naar 1200 gezakt en de prijs is 10 cent lager, voor een verschil van 200 zoetjes!

Ja dat kunnen ze zomaar verminderen. Daar hebben ze geen plichten ervoor. Marlboro was eerst 20 sigaretten en nu maar 19 Duitsland 18 zelfs...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100