Mijn dochter en haar vriend worden het huis uitgezet. Nou vragen beiden of ze zich bij ons (huurhuis) kunnen laten inschrijven. mag dat? en kan Dat? .

Toegevoegd na 3 dagen:
nou wil mijn dochter zich als thuiswonende laten inschrijven maar ergens anders wonen mag dat dan? en wat zijn de gevolgen voor ons?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Plus voor bovenstaande. Over de toevoeging van je vraag, waarom wil je dochter zich op jouw adres inschrijven en ergens anders gaan wonen? Dit is in elk geval niet de bedoeling, de gemeente Amsterdam schrijft er onder andere het volgende over: "U bent strafbaar als u uzelf inschrijft op een ander adres dan waar u woont. U kunt huisbezoek krijgen en als u niet getraceerd kunt worden, wordt u uitgeschreven als “vertrokken met onbekende bestemming”. Uw recht op bepaalde vergunningen, toeslagen, uitkeringen en studiefinanciering vervalt en u kunt deze voorzieningen niet opnieuw aanvragen. Ook kunt u geen producten van de gemeente aanvragen, zoals bijvoorbeeld een identiteitskaart of paspoort, een rijbewijs, uittreksels en aktes."

Ja, dat kan en mag, omdat het je eigen dochter is en er geen sprake is van onderhuur. Let er wel op, dat opeens het gezinsinkomen kan stijgen waardoor de huurverhoging hoger kan uitvallen( kans op scheefwonen!) of huursubsidie etc. vermindert of stopt. Ook kan het, als je zelf een uitkering hebt, betekenen dat die stopt of vermindert en dat dochter en vriend opeens sollicitatie plicht etc. krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100