Is het zelfstandig verwijderen van een wielklem strafbaar?

Mag je, als je auto een wielklem heeft opgelopen, de wielklem zelfstandig verwijderen (met b.v. een ijzerzaag of een mastersleutel) of niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat mag niet hij is er opgezet vanwege een overtreding en kan er alleen worden afgehaald door bevoegde personen. Je beschadigd anders de klem en dat mag je trouwens dan ook nog betalen.

Een wielklem wordt in Nederland niet veel gebruikt. Het wil nog wel eens voorkomen dat hij wordt geplaatst door parkeerbeheer. De wielklem is niet van jou, beschadigen zoals het gebruik van een ijzerzaag is dus geen slim idee. Als je een wielklem hebt ben je in overtreding en moet je waarschijnlijk de naheffingsaanslag betalen mits het bedrijf natuurlijk een vergunning heeft om wielklemmen te plaatsen. Als een of andere jandoedel een wielklem heeft geplaatst, die daar geen vergunning voor heeft mag je hem zelf natuurlijk verwijderen. Ik heb nog een leuk filmpje toegevoegd over hoe je een wielklem kan verwijderen zonder hem te beschadigen. Toegevoegd na 20 seconden: http://www.youtube.com/watch?v=HA9OLqsHtv8&

het verwijderen van een wielklem is strafbaar omdat je eigendommen van een ander beschadigt of meeneemt zonder toestemming, een handige oplossing is om het wiel met de wielklem te vervangen door het reserve wiel en het wiel met de wielklem mee te nemen, of laten liggen omdat het anders diefstal is. het is natuurlijk de vraag of het slim is, waarschijnlijk is het nummerbord ook wel genoteerd en krijg je alsnog een (hogere)boete.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100