Mag een woningbouw een te dure sociale woning toewijzen aan een bijstands gezin en daardoor geen huurtoeslag krijgen?

Wij kregen een woning precies op de grens sociale huur, De woningbouw had de service kosten er niet boven op mee geteld, terwijl het voor de belastingdienst wel bij de kale huur hoort.

Ons gezin heeft een administratie kantoor die al onze belastingen doet.

volgens hun kon het allemaal net.

Na een gesprek met sociale zaken kwamen we erachter dat het huis te duur was.

Ik heb thuis alles nagerekend en idd geen recht op huurtoeslag , kom ik na 4 maanden pas achter.

Heb geprobeerd dit duidelijk te maken aan het kantoor die onze belasting doet, dat er verkeerd gerekend is, hun antwoord was letterlijk gaan jullie toch lekker de schuldsanering in..
Wij waren schuldvrij, en nu binnen 4 maanden duizenden euro,s schuld door een ander en niemand wil luisteren

Weet jij het antwoord?

/2500

Met alle respect: de medewerkers van de Sociale Dienst zijn geen belastingdeskundigen en al helemaal geen toeslagspecialisten. Datzelfde geldt voor administratiekantoren. Die doen verzekeringen, de boekhouden van klant en nog een heleboel andere zaken. Maar je moet het treffen als er een specialist toeslagen onder de medewerkers aanwezig is. By the way: het antwoord van het kantoor vind ik niet kunnen en respectloos. De servicekosten voor de huurtoeslag kunnen bijvoorbeeld € 60 zijn, maar omdat er maximaal 4 categorieën zijn met maximaal € 12 toe te rekenen huur per categorie kan het zijn dat de servicekosten lager uitkomen. Zie bron 1. De servicekosten die subsidiabel zijn, zijn: 1. elektra algemene ruimten, 2. schoonmaakkosten algemene ruimten en 3. verlichting algemene ruimten. De vierde categorie betreft de huismeesterkosten. Deze kosten komen vrijwel nooit voor. N.B: als de eerste drie categorieën voorkomen is er voor de huurtoeslag dus maximaal € 36 voor servicekosten toe te rekenen. Voorbeeld: uw kale huur is € 660. Subsidiabele servicekosten 3 x € 12 is € 36. De rekenhuur komt uit op € 696. Er is recht op huurtoeslag! Het kan goed zijn dat u simpel de kale huur en de werkelijke servicekosten hebt opgeteld en zo tot de conclusie bent gekomen dat met een huur van meer dan € 700 er geen recht is op huurtoeslag. Maar zo werkt het dus niet! N.B: In de praktijk wordt door de verhurende makelaars en zelfs naar mijn ervaring door de Belastingdienst zelf hier verkeerde informatie over gegeven. Natuurlijk mag er in uw situatie met bijstandsinkomen NIET verhuurd worden zonder dat er huurtoeslag is. De kwestie kunt u voorleggen aan de Sociale Raadslieden van uw woonplaats. Zie bron 2. Die zijn gespecialiseerd in dit soort zaken. Eventueel kunt u naar het Juridisch Loket.

Bronnen:
http://www.st-ab.nl/ad01b.htm
http://www.wonenbreburg.nl/Vraag_Antwoord/...

Huur + servicekosten moeten onder de huursubsidie grens zitten. Als je daarboven of erop zit, krijg je geen subsidie. Dat zijn dingen die je allemaal zelf hebt kunnen nazoeken. Voor je een huis gaat huren, ben je zelf verantwoordelijk om uit te zoeken of je wel of geen recht hebt op een toeslag, als het reken formulier al zegt dat je geen recht hebt, moet je het dus nooit doen. Vraag is nog of het bij de woningbouw bekend is dat je alleen kan huren met toeslag. Wat ik niet begrijp is hoe je in 4 maand duizenden euro's schuld hierdoor kan oplopen. Max toeslag is rond de 306 euro x 4 maanden, kom je niet op duizenden euro's uit. Iig met spoed een andere woning aanvragen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100