Mag je reclame maken voor een niet-bestaand bedrijf?

Op Comedy Central is vaak een reclame voor Veridian Dynamics ofzo, en na wat research kwam ik erachter dat dit is voor het bedrijf van het programma " better of Ted" . In de reclame word echter nergens gemeld dat het nep is of voor een tv-programma. Mag dit zomaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zolang er geen wet is die zoiets verbiedt mag dat. En er is geen wet die dat verbiedt.

Ja, zolang ze geen geld genereren door dingen te beloven die ze niet doen. Ik kan me nog een reclame herinneren voor... ik geloof het dat 7-up was, die maakte reclame voor een fictief drankje (tjoekie oid).

zolang je de advertentie maar betaald zal de radio of tv zender het een zorg zijn of jouw bedrijf wel bestaat, maar wat schiet je ermee op??

Dat hangt er vanaf wat de reclame precies zegt. We hebben uitgebreide wetten over misleidende informatie in reclames, dus als de reclame je een nieuwe auto voor een tientje kan het zeker zo zijn dat dat verboden is. Dat soort rechtzaken zijn ontzettend ingewikkeld en omstreden, maar gebeuren wel. Als het echter niks duidelijks beloofd of het heel erg duidelijk nep is zal niemand de moeite nemen er een zaak over te beginnen.

Het is geen reclame voor een bedrijf, maar voor het tv-programma. En het werkt - want je stelt er hier vragen over, je bent ermee bezig, en je houdt anderen ermee bezig. Overigens een briljant programma, als je het mij vraagt.

Dit mag niet. Er zijn wetten dat dit tegengaan. Het is zelfs verboden om iets in een reclame folder te plaatsen wanneer er te weinig producten op voorraad zijn. Als men iets in reclame zet dan moeten de producten voorhanden zijn en tevens ook in voldoende getallen. Reclame maken voor een product of dienst waar helemaal geen voorraad aan is (lees onbestaande) is bijgevolg ook totaal verboden.

Ja tuurlijk mag dat, waarom zou dat niet mogen.

Je mag wel reclame maken voor iets wat niet bestaat, je mag het echter (een product b.v. ) niet aanbieden voor een bepaalde prijs. Wat je beloofd te kunnen leveren, dien je ook te leveren. Daarnaast mag je geen misleidende reclame maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100