Een huisgenoot gooit vuile vaat van 3 mensen weg, helpt het om aangifte te doen?

De huisgenoot van een vriend van mij heeft zijn spullen/vaat en dat van 2 anderen weggegooid omdat ze gefrustreerd was dat ze altijd achter hun kont aanzat omdat ze zich niet goed hielden aan het schoonmaakrooster. Ze heeft al toegegeven dat ze het heeft gedaan en dat ze t moeilijk heeft op dit moment. Maar er zaten dure spullen bij van tupperware en pannen, die hij dus terug wilt. Maar zij wilt niet betalen. Helpt aangifte doen? Wat ze lachte hem uit dat hij geen poot heeft om op te staan.

Toegevoegd na 5 uur:
Het Schoonmaakrooster was eigen initiatief van het meisje in kwestie, waar overigens niet hele duidelijke regels over waren (meer van, ik heb een roostertje gemaakt, kijk er maar even naar). De consequenties waren dat de vuile vaat op het balkon zou worden gezet, als het bleef staan. Niet dat het weggegooid zou worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe kun je bewijzen dat zij het gedaan heeft? Zij heeft het al TOEGEGEVEN! de vraag is of ze het heeft toegegeven aan hem of aan hem en een of meerdere getuigen? Als er geen getuige is, lijkt het een moeilijke zaak te worden. Ze mag het moeilijk hebben op dit moment, ze heeft wel iets gedaan wat niet verstandig is, namelijk dure spullen weggegooid. Zijn er ouders die jullie kunnen bellen/schrijven om te vragen hierin mee te denken en misschien wel een oplossing te bieden? Antwoord Ik zou aangifte doen, als je dat namelijk niet doet, ligt het niet vast. Beter doe je dat trouwens met z'n drieën [de andere huisgenoten dus], de mensen die het aangaat. Ook zou ik ouders/familie van de "dader" informeren en vragen om suggesties/hulp hierbij. Bovendien moeten de huisgenoten overwegen om de woningstichting/ huisbaas te informeren, voor het geval dit een reden zou kunnen zijn om de "dader" niet meer als huisgenoot te willen hebben, door deze vreemde actie. Zou dat werkelijk het geval worden, zorg dan gelijk voor een nieuwe huisgenoot, zodat het voor de huisbaas geen financieel probleem wordt. Succes ermee!

Aangifte doen ,in geen geval,als je in een woongemeenschap leeft ,je daarbij niet aan de regels houdt,daarmee andere tot overlast dient ,je niet het fatsoen hebt om je aan te passen en je vuile vaat was en dergelijke op te ruimen als je dat gevraagd word ,vraag je er zelf om dat iemand anders een beslissing neemt om je rotzooi op te ruimen ,en dat is wat de huisgenoot in kwestie gedaan heeft ,orde op zaken gesteld, en duidelijk gemaakt dat als je vriend en de andere huisgenoten zich niet aan de regels houden ze op moeten komen voor de consequenties die daar uit voortvloeien. De dame in kwestie had schijnbaar je vriend er al eens op aangesproken en hij heeft haar zijn minachting getoont door zijn troep te laten staan of liggen waar hij lag. Nu heeft zij hem getoond dat ze zijn minachting niet verdiend en hem met gelijke munt terug betaald ,door zijn troep op te ruimen waarbij helaas wat zaken verloren gegaan zijn,kan gebeuren als je iemand je troep laat opruimen die niet weet wat voor jou waardevol is ,dus de volgende keer moet je vriend toch zelf zijn troep opruimen.(dit zou ik gebruiken als verdediging bij een civielrechterlijke procedure) Als je vriend er werkelijk een zaak van wil maken zal hij civielrechterlijk moeten reageren wat een veelvoud zal kosten van de kosten van vervanging.

Als je huisgenoot overlast heeft veroorzaakt is dit zijn eigen schuld. Overigens zal de politie deze aangifte niet serieus nemen. Wil jouw huisgenoot de volgende keer voorkomen dat dit nog een keer gebeurt, dan kan hij het beste de vuile vaat op z'n kamer houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100