Wie betaalt in het onderstaande geval de kosten?

Iemand wordt in een winkelcentrum niet lekker en zakt in elkaar. Omstanders bellen hulpdiensten.
Vervolgens komt politie, komt EHBO en er komt een Ambulance. De betreffende persoon knapt ondertussen weer aardig op en wordt niet meegenomen naar het ziekenhuis, maar kan zelf de eigen weg vervolgen.

Wie draait er dan voor de kosten op?

Worden die verhaald op de verzekering van betreffende persoon?
Worden de kosten betaalt door de gemeente?
Of betaalt het rijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat komt dan uit de grote pot. Mijn vader werkte als verpleger bij een ambulancedienst en had van zijn baas de uitdrukkelijke instructie om een "patient" altijd naar een ziekenhuis te brengen, ook al was dat medisch niet nodig, zodat ze tenminste een rekening naar iemand konden sturen.

Dat zal uit de gemeenschappelijke pot komen, dus rekening rijk. Bij dieren is dit overigens anders als de dierenamulance gebeldt wordt betaald de eigenaar.

Als bekend is wie de persoon is die hulp nodig heeft zullen de kosten door zijn zorg verzekering betaald worden. Omstanders krijgen nooit een rekening want zou je als omstander dat risico lopen dan weet je meteen dat er daarna niemand meer bereid is om in noodgevallen te helpen. Is ook niet bekend welke zorgverzekeraar moet betalen dan betalen we met zijn allen via premie en belastingen.

De politie rekent überhaupt geen kosten voor welke hulpverlening dan ook. Een inbraak, overlastmelding, rechercheonderzoek, onwelwording... Niemand zal hiervoor een rekening thuis krijgen. En dat is maar goed ook. De ambulancezorg in Nederland is gedeeltelijk geprivatiseerd. Gelukkig hebben we goede ziektekostenverzekeringen in Nederland die de kosten hiervoor dekken.

dat komt van de mensen die ziektekosten betalen af. het is ook nog eens zo in nederland ,als je een ongeluk hebt gehad en je bent gewond dan moeten ze je helpen ook al ben je niet verzekerd. waarom denk je dat we zo veel aan ziektekosten moeten ophoesten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100