ik heb 20 euro tijdens het werk gestolen. Wat zal de straf zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hou er rekening mee dat dit reden tot ontslag is, je werkgever zal het vertrouwen in je kwijt zijn. Er zullen weinig werkgevers zijn, die dit door de vingers zien.

Als de werkgever dit constateert, is het een reden voor ontslag op staande voet. De reden van het ontslag moet onverwijld (= onmiddellijk) medegedeeld worden en het einde van het dienstverband moet meteen volgen. Natuurlijk moet ook het geld terug, daarvoor kan de werkgever een procedure starten als je het niet uit jezelf teruggeeft. Daarnaast is aangifte bij de politie mogelijk maar dat staat los van het arbeidsrecht.

Naast waarschijnlijk ontslag is het dan verwijtbaar ontslag dus geen recht op een ww. uitkering

Als je geluk hebt word het intern opgelost. Dan raak je vermoedelijk je baan kwijt, moet je het geld terug betalen. WW heb je geen recht op. Want je bent ontslagen door verwijtbaar gedrag. Hoe het zit met een andere baan weet ik eigenlijk niet. Men zegt dat je moeilijk aan een andere baan komt, maar hoe moet een nieuwe werkgever weten wat jij gedaan hebt? In ieder geval is het niet handig om je vorige baas als referentie op te geven. Maar als je baas erg kwaad is. Dan heb je kans dat hij aangifte doet tegen jou, van verduistering en dan heb je ook kans op een strafblad. Dan word je aangeklaagd voor verduistering in dienstbetrekking. Artikel 322 wetboek van strafrecht. http://www.wetboek-online.nl/wet/Wetboek%20van%20Strafrecht/322.html Dit kan bijvoorbeeld gelden als jij €20,- uit de kassa gehaald hebt terwijl jij zelf op die kassa werkte. Het word weer anders als jij echt iets open gebroken hebt om dat geld te stelen. Dan krijg je ook nog 311 naar je kop geslingerd. http://www.wetboek-online.nl/wet/Wetboek%20van%20Strafrecht/311.html Als alles als bewezen gezien word, kan je dus een ernstige straf krijgen. Al zal dat met €20,- niet zo'n vaart lopen. Dan telt ook nog mee hoe oud je bent. Onder de 18 val je (in dit soort gevallen) onder het Jeugdstrafrecht, en zal je een taakstraf krijgen en geen strafblad. Uiteindelijk bepaald de rechter, dus wat voor straf je krijgt is zo niet zo makkelijk te zeggen. Dit alles is natuurlijk alleen als je ook daadwerkelijk betrapt bent ;-) Want dat staat niet zo duidelijk in je vraag omschreven.

Het is heel goed mogelijk dat, indien er aangifte wordt gedaan, het Openbaar Ministerie (OM) dit afdoet via een strafbeschikking, zeker als de economische waarde van het gestolen goed relatief laag is.Via het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) krijgt u de politie strafbeschikking en het CJIB int de geldboete. De nieuwe politiestrafbeschikking is een gevolg van de Wet OM-afdoening die in 2008 is ingevoerd en ervoor moet zorgen dat de rechtshandhaving in Nederland efficiënter verloopt. Eenvoudige zaken worden niet langer door de rechter afgedaan, maar door opsporingsambtenaren en het openbaar ministerie. Hierdoor krijgt de rechter meer tijd voor de grote en gecompliceerde strafzaken. Is er sprake van winkeldiefstal (bv geld uit de kassa), zal het ongeacht de waarde tot ontslag leiden. Denkt men. De Haagse Rechtbank heeft daar wel eens anders over gedacht. Een werknemer was ontslagen nadat deze betrapt was op diefstal van een klein geldbedrag. Het ontslagbesluit werd wegens het ontbreken van evenredigheid tussen de opgelegde sanctie en de begane misdraging vernietigd. De werkgever had kunnen besluiten de werknemer een functie aan te bieden waarbij de werknemer ver uit de buurt van de kassa blijft. In dit geval staat alleen maar vast dat er eenmalig een bedrag van € 20,00 is weggepakt. Meer gegevens heb ik niet. Toegevoegd na 17 minuten: Als blijkt dat een ontslag op staande voet terecht is en het UWV oordeelt dat men geen recht heeft op een WW-uitkering dan moet men zich zien te redden met een bijstandsuitkering, zolang men nog geen nieuwe baan heeft. Of men nu onterecht is ontslagen of zelf schuldig is aan het ontslag: men kan in beide gevallen verweer voeren. Als het inkomen zo ver daalt, dat men niet meer kan rondkomen, heeft men eigenlijk geen keus. De manier waarop men ontslagen is, bepaalt welke stappen men moet ondernemen. Aangezien u echter nergens vermeldt dat u op staande voet bent ontslagen, ga ik ervan uit dat u nog in dienst bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100