Er is een koopovereenkomst via mail en mondeling maar nu wil de verkoper meer geld, kan dat zomaar?

Via marktplaats heb ik leuke spullen gezien, ik wilde alles in 1 koop overnemen voor de gevraagde prijs die linksbovenin het balkje stond. Er is contact geweest via telefoon, mail en wap. Er is ook een datum afgesproken dat ik de spullen zou komen halen. Nu heeft er iemand meer geboden en hij wil dus meer geld zien van mij maar mag dit zomaar?

Gr.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat mag dus niet. Maar tegelijkertijd is het lastig op te lossen. Als jij eist dat hij de spullen levert tegen de afgesproken prijs, moet ook jij bewijzen dat daar een geldige overeenkomst voor is. Zo zit het recht in elkaar. En dat lukt dus niet. Mijn conclusie: je hebt weer een onbetrouwbaar mens leren kennen, die je het best weer zo snel mogelijk moet vergeten.

Zowel een mondelinge als schriftelijke afspraak over prijs en te leveren product zijn rechtsgeldig. Aangezien een mondelinge overeenkomst moeilijk te bewijzen is geldt in dit geval de afspraak die per email gemaakt is (sinds enkele jaren gelijkwaardig aan schriftelijk bewijs). Ondanks dit feit acht ik de kans klein dat je aanspraak zult kunnen maken op de goederen en zou ik mij er bij neerleggen als ik jou was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100